Vi sladrer om sort arbejde i Hillerød

Hillerød Kommune har succes med at afsløre sort arbejde. Ikke mindst takket være mange anonyme anmeldelser

Af
Af Claus Kjærsgaard

Fusk med boligsikring, økonomiske fripladser og børnetilskud. Det er tre nøgleområder, der er medvirkende til at give flere penge i kommunekassen.
Fælles for alle tre områder er nemlig, at en stor del af fuskeriet er blevet opdaget. Hillerød Kommune har haft stor succes med en kampagne mod socialt bedrageri og sort arbejde.
Kontrolgruppen i Hillerød Kommune, der står for afsløringerne af det bevidste snyd, lagde ud med en frit lejde kampagne i februar måned. Den kampagne har i sig selv givet kommunen besparelser for 700.000 kroner. I løbet af de seneste fire måneder har kommunen så yderligere sparet 800.000 kroner ved at bremse for uberettigede tilskud.
Udviklingen viser tydeligt, at det sorte arbejde og svindelen ikke accepteres af naboer og venner, Langt det meste fusk er nemlig opdaget ved at kommunen har fået anonyme henvendelser.
Siden 1. januar har kontrolgruppen modtaget ca. 60 henvendelser. Ofte er de anonyme. Men de viser sig stort set altid at holde stik. Og for det meste er der tale om mere end ét forsøg på at snyde myndighederne.
"Der er noget, der tyder på, at vi ikke synes, socialt bedrageri er i orden. Det handler jo i sidste ende om vores alle sammens penge, og mange bliver stødt på deres retfærdighedsfølelse, når de ser at andre udnytter – eller direkte snyder – vores fællesskab, " siger borgmester Kirsten Jensen.
Kontrolgruppen i Hillerød Kommune arbejder sammen med Skat og politiet, når det sociale bedrageri og det sorte arbejde skal optrævles.
Hvis man vil foretage en anmeldelse, kan det ske på mailadressen: kontrolgruppen@hillerod.dk. De fleste vælger dog at foretage deres anmeldelser telefoniske til Hillerød Kommune. Man må godt være anonym, når man foretager sin anmeldelse.

Publiceret 03 June 2010 15:30