Eneste tilbageværende mulighed for festivalgæsterne til at få sig en dukkert er den store pool inde på festivalpladsen. (Foto: Erling J.)

Eneste tilbageværende mulighed for festivalgæsterne til at få sig en dukkert er den store pool inde på festivalpladsen. (Foto: Erling J.)

Roskilde Festivals badesø lukket af bakterier

Roskilde Kommunes officielle tal for bakterier i badesøen viser, at grænseværdierne er overskredet. Derfor har kommunen i samråd med embedslægen besluttet at lukke søen resten af festivalen

Af
Louise Lauritsen

Hvert år de seneste fire til fem år har Roskilde Kommune givet lov til, at Roskilde Festival kunne bruge søen i det gamle grusgravsområde til badesø for festivalgæsterne. Samtidig er der hver dag i perioden taget vandprøver, som er analyseret på et godkendt laboratorium.
I 2007 viste prøverne, at der sidst på festivalen var for højt bakterieniveau i vandet. Det skyldes formentlig det massive regnvejr, der skyllede store mængder forurenet overfladevand ned i søen. Til gengæld var der ikke den store lyst til at bade det år.
Men her i 2010 er den helt gal. Bakterieindholdet er alt for højt til, at det er forsvarligt at tillade badning, og derfor har Roskilde Kommune i samråd med embedslægen nu besluttet, at det er slut for festivalgæsterne med at få sig en dukkert i badesøen.
Til gengæld kan festivalgæsterne sætte sig i sadlen og træde i pedalerne, så de genererer energi til opvarmning af den store pool, som står inde på selve festivalpladsen. Når først man har leveret en tiltrækkelig mængde energi til poolen, får man lov at hoppe i bølgen blå.

Publiceret 02 July 2010 03:00