Kommunen havde slukket for lyskurven, men Vejdirektoratet tændte for den igen. Det betød, at trafikken forrige mandag brød helt sammen. Foto: Rikke Reipur.

Kommunen havde slukket for lyskurven, men Vejdirektoratet tændte for den igen. Det betød, at trafikken forrige mandag brød helt sammen. Foto: Rikke Reipur.

Misforståelse årsag til trafikkaos

Lyssignalet ved Vasevej blev tændt af Vejdirektoratet på grund af en misforståelse

Af
Af Peter Mailand

Først slukkede kommunen for lyskrydset ved Vasevej, og så sendte Vejdirektoratet en tekniker ud for at tænde det igen. En misforståelse mellem Rudersdal Kommune, politiet og Vejdirektoratet var skyld i, at lyssignalet på Kongevejen ved Vasevej mandag i sidste uge var tændt. Resultat var, at trafikken brød helt sammen, så adskillige borgere sad fast i op mod to timer.

Det siger områdechef for Teknik- og Miljøforvaltningen i Rudersdal Kommune, Allan Carstensen, der har undersøgt sagen. Ifølge Allan Carstensen fik Vejdirektoratet elektronisk besked om, at lysanlægget ikke virkede, da Kommunen slukkede for det, derfor ringede Vejdirektoratet til politiet, der dog ikke kendte noget til sagen, selvom de havde fået besked.

"Vejdirektoratet sendte derfor en mand ud for at tænde anlægget igen. Derfor kørte det mandag morgen med faste intervaller til Vasevej, selv om det var planlagt, at signalanlægget skulle være slukket," siger Allan Carstensen.

"Vi kan konstatere, at blot et enkelt signalanlæg fungerer forkert, så går hele Kongevejen i stå. Det havde vi forsøgt at koordinere med signalfirmaet, men desværre gik det alligevel galt," siger han.

Rudersdal Kommune har nu indstillet lyssignalet, så det kun giver kortvarigt grønt til Vasevej og til venstresvingende til Vasevej, når der holder en bil.

Publiceret 01 September 2010 08:00