Ældre og børn rammes af busbesparelser

Forringelserne i busdriften i Slangerup har ført isolation til både de ældste og de yngste borgere i Slangerup med sig

Af
Af Mette B. Sørensen

Som så mange andre steder i kommunen har man også i Slangerup oplevet besparelser på busdriften. Besparelser der har medført, at buslinjerne 307 og 381 er blev henholdvis nedlagt og ruteindskrænket.
Noget som tidligere medlem af byrådet for Socialdemokraterne, Allan Madsen, betegner som en katastrofe for den kollektive trafik.
"Buslinje 337 blev opfundet, men når den kommer fra Uvelse til Lystrup, kører den ad Lindholmvej til Lindholm og derfra mod Lynge. Man må sige, at det absolut er en rigid og uintelligent trafikplanlægning, der har fundet sted, da køreforløbet ad Lindholmvej mellem Lystrup og Lindholm og omvendt ikke henvender sig til ret mange kunder fra de spredte landejendomme," mener Allan Madsen.
Og noget tyder på, at flere borgere i Slangerup deler det tidligere byrådsmedlems holdning til den nye busdrift. Han har nemlig hørt utilfredse ord fra op til flere ældre borgere i Slangerup. For eksempel ringede en borger til Allan Madsen og fortalte om en beboer i hendes kvarter på Agervej på 90 år, der nu ikke længere kan tage bussen til Slangerup for at handle og en anden borger har måttet skaffe sig et handicapkøretøj for at kunne komme til butikkerne i Slangerup.
Selv i lægehuset i Slangerup har Allan Madsen tilfældigvis overhørt en ældre kvinde fortælle sin veninde, at hun ikke længere selv kan besøge sin søn i Uvelse, fordi byrådet har nedlagt hendes bus. Hvortil veninden svarede, at hun har måttet skifte sin læge i Lynge gennem 30 år ud med lægerne i Slangerup, fordi bus 381 til Lynge er blevet sparret væk.
"Jeg har også hørt, at Slangerups børneinstitutioner og de mindre skoleklasser tidligere har brugt bussen til at tage på ekskursion til Lystrup Skov. Det kan de ikke længere," siger Allan Madsen
Han forslår, at bus 337 kunne køre fra Lystrup ad Lystrupvej via Slangerup Rutebilstation og derfra mod Lindholm og Lynge.
Ifølge John Schmidt Andersen, formand for Plan- og udviklingsudvalget, er det dog ikke et scenarie folk i Slangerup skal regne med bliver til virkelighed i den nærmeste fremtid:
"Som det er nu, er der ingen penge til at omlægge ruter. Der ligger ikke noget i kortene om, at vi begynder at forhandle med Hillerød, der har lagt ruten, om at ændre den. Så æder vi de besparelser op, som Allan Madsen selv var med til at finde," siger John Schmidt Andersen.
Han understreger, at der ingen tvivl er om det forfærdelige i, at busdriften flere steder i kommunen er indskrænket, men at besparelser skal findes et sted, og at busdriften var et af de steder, hvor det tidligere byråd mente, at det var muligt.
"Nogle gange rammer virkeligheden bare," konstaterer ha, men tilføjer dog, at når telebussen i Hornsherred kan afvikles og der dermed bliver frigivet nogle penge, er det måske muligt at revurdere nogle ruter.

Publiceret 09 September 2010 03:00