Karsten Jørgensen er én af de to borgere i Slagslunde, der i førte omgang vandt fjernvarmesagen ved byretten i Hillerød.

Karsten Jørgensen er én af de to borgere i Slagslunde, der i førte omgang vandt fjernvarmesagen ved byretten i Hillerød.

E. ON anker varmepris-dom

Byretten i Hillerød har givet to Slagslunde-borgere ret i, at varmeselskabet E.ON har opkrævet for meget i varme. Nu anker E. ON dommen

Af
Michael Harsvik

Michael Harsvik

To Slagslunde-borgere fik den 3. august byrettens ord for, at E.ON har krævet for høj pris for fjervarmen. Sagen går tilbage til årsskiftet 1995/96, hvor 200 fjernvarmebrugere i Slagslunde indgik en kontrakt med den daværende leverendør NESA. I kontrakten med Slagslunde-borgerne garanterer NESA varmeprisen i 20 år, men E.ON, der overtager forsyningen fra 2005, hæver prisen og ser væk fra garantien, og det kan de ikke, fastslog retten i Hillerød.
Men den dom bliver nu anket til landsretten, skriver Lokalavisen Egedal torsdag.
Frikendt: Det har været utroligt hårdt.
Ifølge direktør for E.ON Varme Danmark ApS Henrik Rasmussen opfatter E.ON sagen som principiel.
”De gamle kontrakter skal efter vores mening tolkes sådan, at varmeprisen kan tilpasses nye forhold – f.eks. gaspriser og afskrivninger, der jo ændrer sig fra år til år. Kontrakten refererer direkte til samme princip, som nutidens varmeforsyningslovgivning beskriver, nemlig at prisen skal svare til omkostningerne ved at producere og distribuere varmen”, siger han.

Også kommunen

Sagen er også principiel for Egedal Kommune, som står for at købe fjernvarmeværket i Slagslunde.
Hvis de to borgere i Slagslunde får ret i forhold til den lave varmepris, vil 200 andre fjernvarmebrugere i byen også kunne kræve en lav pris - og dermed holder kommunens budget ikke.
Borgmester Willy Eliasen har tidligere til Lokalavisen Egedal sagt, at han ikke kan forestille sig, at nogen i Slagslunde, der er omfattet af garantien, skal have en lav varmepris, mens andre skal have en høj.
"Det kan vi ikke gå med til," sagde han kort efter domsafsigelsen.
De to borgere i Slagslune har hver især tilbageholdt cirka 30.000 kroner hver, som de indtil videre kan beholde.

Publiceret 09 September 2010 03:30