Lone Christensen (tv) er privat dagplejer i Slagslunde. Hun startede første august og har allerede to børn, der bliver passet hos hende. Lea Bjerre Schmidt (th) skal have et barn passet hos Lone Christensen fra første januar. (Foto JK)

Lone Christensen (tv) er privat dagplejer i Slagslunde. Hun startede første august og har allerede to børn, der bliver passet hos hende. Lea Bjerre Schmidt (th) skal have et barn passet hos Lone Christensen fra første januar. (Foto JK)

Fyret dagplejer starter selv

To børn bliver allerede passet hos Slagslundes private dagpleje, og to andre er skrevet op. Men der er plads til flere

Af
Jesper Kappel

Jesper Kappel

Lone Christensen startede som privat dagplejer første august efter, at hun var blevet opsagt af Egedal Kommune, der valgte at nedlægge dagplejen i Slagslunde. Allerede nu har hun to børn, nemlig to der også var hos hende, mens hun var kommunal dagplejer. Men flere børn er på vej, skriver Lokalavisen Egedal torsdag.
"Jeg har to børn skrevet op. Der kommer et barn lige efter nytår, og så kommer der en mere til august næste år," fortæller Lone Christensen.
Et af børnene, som Lone Christensen har nu, stopper til nytår, fordi det så er blevet tid til at komme i børnehave. Det er kun børn op til tre år, som kan blive passet hos hende.
Flere private dagplejere skyder frem.
"Med to børn så løber det rundt økonomisk for mig. Så tjener jeg omkring det samme, som hvis jeg var på dagpenge. Derfor vil jeg gerne op på at passe fire børn. I den kommunale dagpleje kan der være op til fem børn på en gang, men det vil jeg helst ikke, fordi så går det ud over kvaliteten af pasningen efter min mening," siger Lone Christensen.

Drømmejob

For Lone Christensen er det nærmest et drømmejob at passe børn. Det er også derfor, at hun fortsætter som privat dagplejer, også selv om hun i øjeblikket tjener det samme som, hvis hun var på dagpenge.
"Jeg vil gerne det her. Jeg vil gerne blive ved med det, jeg allerhelst vil," fortæller Lone Christensen og fortsætter:
"Jeg har tidligere arbejdet på et revisionskontor som bogholder, hvor jeg var væk fra hjemmet fra klokken syv morgenen til syv aften. Det var stressende, og jeg så næsten ikke mine egne børn. Jeg talte med min mand om det, og vi besluttede, at jeg skulle prøve at være dagplejer. Jeg har ikke fortrudt, at jeg tog springet i 2006," siger en storsmilende Lone Christensen.
Lea Bjerre Schmidt er en af de forældre, der benytter sig af den private dagpleje. Den første januar starter et af hendes børn hos Lone Christensen.
"Jeg synes virkelig, at det er synd, at Egedal har sparet dagplejerne væk i Slagslunde. Det betyder, at forældrene ikke har valgmuligheder – kun vuggestuen. Jeg mener, at det er sådan, at nogle børn er egnet til en stor institution, og andre har det bedst hos en dagplejer. Derfor har jeg valgt Lone. Der er en anden nærhed og tryghed hos en dagplejer," fortæller Lea Bjerre Schmidt

Blev kontrolleret

Overgangen fra kommunal til privat dagpleje var ikke svær for Lone Christensen. Men Egedal Kommune skulle lige godkende hende, selvom hun havde været ansat hos dem.
"De skulle se efter, om jeg havde giftige planter i haven, om der var afskærmet der, hvor det er nødvendigt, om wc rens står så børnene ikke kan nå det og så videre. Men det viste jeg i forvejen, så det var ikke svært," siger Lone Christensen og fortsætter:
"Jeg tror på det her projekt. Det skal nok lykkes. Det siger min mavefornemmelse mig."

Publiceret 09 September 2010 07:15