Så stor var køen foran sillebroen på centrets åbningsdag. Selvom gæsterne er knapt så mange i dag, er ledelsen stadig tilfredse med besøgstallet.

Så stor var køen foran sillebroen på centrets åbningsdag. Selvom gæsterne er knapt så mange i dag, er ledelsen stadig tilfredse med besøgstallet.

Sillebro-ejere tilfredse med første halvår

Mellem 50.000 og 60.000 kunder går hver uge ind gennem dørene til Sillebroen. Dermed holder prognoserne for Sillebroen stik

Af
Af Henrik Gregersen

frederikssund Den første butik er forsvundet og i gang med at blive erstattet af en ny. Og i løbet af det næste halve år vil måske fire butikker også forsvinde fra Sillebroen, fordi de ikke kan få økonomien til at hænge sammen i centret. Alligevel er det en både tilfreds og optimistisk direktør for TK Development, Robert Andersen, der efter centrets første halve leveår kan gøre status: "Al erfaring viser, at man i løbet af et centers første år har en udskiftning på ca. 10 pct., fordi der er nogle af koncepterne i centret, der har vist sig ikke at kunne holde. Det bliver efter alt at dømme noget mindre hos os. Jeg vil tro, vi vil se to eller tre - måske fire - butikker, der bliver skiftet ud i den kommende periode for at blive afløst af andre," siger Robert Andersen til Lokalavisen. Måned for måned indrapporterer butikkerne, hvordan salget går. "Og vi kan jo ikke se, hvad butikkerne tjener i forhold til deres egne forventninger. Men vi kan med vores erfaringer se, hvad man skal tjene pr. kvm. for at få det til at løbe rundt. Og her er der nogle butikker, der ligger klart over, nogle der er på niveau, men også nogle, der er ligger under," siger Robert Andersen. Hen over sommeren har besøgstallet stabilt vist, at der kommer mellem 50.000 og 62.000 gæster i centret pr. uge. Flest i de uger, hvor der lige er udbetalt løn. "Og traditionelt er sommermånederne de måneder, hvor man dykker lidt. Der vil typisk komme flere i oktober og især i november og december. Men allerede med de tal vi har nu, kan vi jo se, at vores prognoser holder stik. Vi har forventet ca. tre mio. besøgende på et år, og dét er ret præcist hvad man når med den nuværende tilstrømning."

Publiceret 11 September 2010 10:00