Der bliver nye muligheder for bøn. Byggeriet af to nye moskeer er rykket nærmere.

Der bliver nye muligheder for bøn. Byggeriet af to nye moskeer er rykket nærmere.

Ny moske på vej i Århus - måske snart to

Grønt lys for moske ved Sintrupvej, og kun grunden mangler, før mange års planer om fællesmoske kan realiseres

Af
Af Peter Eilertsen

Et stort flertal i Århus Byråd har godkendt lokalplanen for Tyrkisk Kulturforenings byggeplaner for moske og kulturcenter ved Sintrupvej i Brabrand, men også planerne om en større fællesmoske med moske og kulturcenter er kommet et stort skridt nærmere realisering.
Arkitekt Metin Aydin, der i mere end en halv snes år har arbejdet med projektet, fortæller, at man med 53 millioner kroner fra fonde har finansieringen på plads til fællesmoskeen.

Samle på tværs

Den skal samle muslimer på tværs af nationalitet og religiøse skel. Målet er at få en dansk muslimsk identitet til at spire, og Metin Aydin håber stadig, at moskeen kan placeres lige syd for multihallen Globus 1 i Brabrand.
"Der er reserveret et areal i kommuneplanen det pågældende sted, men vi arbejder stadig på at få en aftale på plads. Skal det lykkes, vil det være naturligt, at det indgår i den nye helhedsplan for området, en plan der skal være på plads i november," siger Metin Aydin.
Han betragter placeringen ved Ringvejen som ideel.
"Vi vil gerne have, at fællesmoskeen kommer til at ligge, så alle kan se den. Kulturhuset skal være for alle byens borgere, og placeringen ved den stærkt trafikerede ringvej og Globus 1 er perfekt. Det er et robust område, men også et lidt trist område, som det er i dag, " siger Metin Aydin.

Publiceret 12 September 2010 12:00