En glad royal familie fik overdraget det nyrenoverede palæ.

En glad royal familie fik overdraget det nyrenoverede palæ.

Kronprinsparret fik nøglerne til Amalienborg

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er klar til at flytte fra Fredensborg til nyrestaureret palæ på Amalienborg

Tirsdag eftermiddag fik kronprins Frederik og kronprinsesse Mary officielt overrakt nøglerne til deres nye hjem i Frederik den 8.s Palæ på Amalienborg. Dermed gør kronprinsparret klar til at rykke fra Fredensborg og ind mod byen, hvor det nyrestaurerede palæ skal danne ramme om prins Christians og prinsesse Isabellas senere skolegang og opvæksten for både dem og det ufødte royale tvillingepar, som også tiltrak stor opmærksomhed fra pressen mod kronprinsesse Marys mave ved overrækkelsen.
Kronprinsparret har selv haft indflydelse på indretningen, der blandt andet rummer moderne kunst, så det var en glad kronprins Frederik, der på parrets vegne udtrykte store forventninger til det nye liv på Amalienborg.
"Kronprinsessen og jeg føler os meget privilegerede og taknemmelige over at få lov til at bo her som en ung familie. Nu er det så op til os at fylde rammerne ud, at tilføre palæet nærvær og personlighed. Det glæder vi os meget til," sagde kronprins Frederik blandt andet i sin tale.
Det har taget fem år og over 200 millioner at få Frederik den 8.s Palæ op i standard til at kunne bruges som bolig for kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Inden nøglerne blev overgivet til kronprinsparret, havde næsten en halv million besøgende lagt vejen forbi i forsommeren, hvor palæet var åbent for publikum.
Se billeder fra indretningen af det nye palæ her .

Kronprinsessen og jeg føler os meget privilegerede og taknemmelige over at få lov til at bo her som en ung familie. Nu er det så op til os at fylde rammerne ud – at tilføre palæet nærvær og personlighed. Det glæder vi os meget til,«

Kronprinsparret med prinsesse Isabella og prins Christian ankom i højt humør og solskin til overdragelsen.

Kronprinsparret med prinsesse Isabella og prins Christian ankom i højt humør og solskin til overdragelsen.

Publiceret 22 September 2010 10:26