Billedreportage:

Flyvende indvielse

Faldskærmsspringernes tilværelse er reddet efter et par år i uvished

Af
Af Ove Dyrstrøm

Det var en stor dag for faldskærmsspringerne i Nordsjællands Faldskærms Klub, da borgmester Ole Find Jensen i torsdags klippede den røde snor over, og bare få sekunder senere lettede det første fly med fem springere, der nu atter har fået vished, at de også i fremtiden kan benytte den springplads i Sundbylille, som de har gjort siden 1973.
Set udefra er der ikke umiddelbart de store ændringer at se, idet både springplads, klubhus og øvrige faciliteter stadig ligger som før i tiden, men problemet var startbanen, der før strakte sig over to matrikler. For et par år siden opsagde den ene matrikels ejer nemlig lejemålet, og siden har NFK?s eksistens været truet, da det nærmest betragtes som en umulighed at etablere nye springpladser i Nordsjælland. Det er heller ikke nemt, at lave en ny startbane, hvor der skal godkendelser flere steder fra. Men i Sundbylille har det altså kunne lade sig gøre, og derfor var det en festdag for NFK?s formand Jacques Jonsman og hans medlemmer.
?Det har ikke været en spændende tid, jeg har forsøgt at leje arealer andre steder, men alle bakker lige to meter, når de hører, hvad det skal bruges til. Derfor er vi lykkelige over, at det kunne lade sig gøre, at få godkendt den nye startbane, som holder sig inden for den ene matrikel. Vi er glade for den velvilje, som Frederikssund kommune, naboer og øvrige myndigheder har vist klubben?, sagde formanden.
Borgmester Ole Find Jensen sagde i sin tale, at han var glad for, at det hele var faldet på plads, så NFK i fremtiden kan være her. Han roste klubben for deres professionalisme, som han selv har oplevet, da han for et par år siden skulle forberedes til et tandemspring. Også Katrine Eriksen fra Dansk Faldskærms Union havde lutter lovord til de involverede parter.
?Hvis en klub skal flytte, så er det nærmest umuligt i dag at finde et nyt sted, men sagen her er et skoleeksempel på, at det altså kan lykkes, hvis man har en velvillig kommune og nogle gode naboer, derfor er det også en stor dag for unionen?.
Faldskærmsspringerne på Sjælland har nemlig trange kår. Halvdelen af unions ca. 2500 medlemmer bor nemlig her, hvor der kun er pladsen i Sundbylille, samt en i Haslev og i Maribo, mens der øst for Storebælt eksisterer 18 springpladser. Inden for de sidste 10 år er antallet af pladser halveret på Sjælland, så det havde været katastrofalt, hvis pladsen i Sundbylille skulle lukke. Men den blev reddet på målstregen, så forståeligt nok at det første hold springere havde monteret festlige streamers og Dannebrogsflag, da de i flot kom ned fra 4 kilometers højde.

Publiceret 01 October 2010 12:30