Foto: Danske Spil.

Foto: Danske Spil.

Lotto-millionærer bliver på jobbet trods kæmpe-gevinst

Kun én ud af 20 lottomillionærer dropper arbejdet efter den store gevinst

Af
Jesper Lundh

En lottogevinst på halvanden million eller mere får ikke danskerne til at kvitte jobbet eller gå ned i tid. En undersøgelse, som Danske Spil har lavet blandt de nyeste lottomillionærer, viser, at kun seks procent vælger at gå ned i tid efter million-gevinsten, mens fem procent tager skridtet fuldt ud og siger jobbet op. Med andre ord får millionpræmien kun indflydelse på jobsituationen for hver niende vinder.
Pengene bliver i stedet brugt på at sætte huset i stand eller betale gæld. Med den store gevinst i hus har Lotto-millionærerne en klar favorit: Fast ejendom.
Hvad enten det er køb af en ny bolig eller forbedringer af den eksisterende, så topper det Lotto-millionærernes liste med 56 procent. Herefter følger 44 procent som har været i det gavmilde hjørne og hjulpet familie eller venner. 43 procent har sat penge i investeringer, opsparing eller pension, mens 36 procent har betalt gæld af.
Klik her og se hele undersøgelsen
Der blev dog også gasset lidt mere op hos 40 procent af Lotto-millionærerne, der svarer, at de har købt bil eller motorcykel og 34 procent, der svarer, at gevinsten er blevet brugt på blandt andet rejser.

Inden millionerne triller ind på vindernes bankkonti, bliver de alle tilbudt økonomisk rådgivning af Danske Spil. 71 procent af Lotto-millionærerne har taget i mod tilbuddet om gratis, uafhængig vejledning af en af Danske Spils to økonomiske rådgivere.
Klik her og se hele undersøgelsen

Publiceret 14 October 2010 12:19