Det er ikke tilfredsstillende bare at hegne dette område på flyvestationen inde, mener borgmesteren.

Det er ikke tilfredsstillende bare at hegne dette område på flyvestationen inde, mener borgmesteren.

Bondo:

Ikke godt nok at lade krigsrester ligge

Flyvestations-området skal kortlægges grundigt, mener borgmester, der dog ikke tror at forsvaret har spillet med "fordækte kort"

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Det er ikke godt nok, når forsvaret taler om at afspærre området med tyske krigsrester på Flyvestation Værløse.
Sådan siger borgmester Ole Bondo Christensen (S), som svar på udmeldingen fra Forsvarets Bygningstjeneste om at lade de tyske krigsrester blive liggende i jorden.
"Vi er nødt til at have en grundig kortlægning af området. Jeg tror ikke på, at det er tilfredsstillende, at de ting og sager bliver i jorden."

Ikke fordækte kort

Han mener, at avisens afdækning af at der i jorden ligger 65 år gammelt, tysk flymateriel understreger vigtigheden af at få afklaret forholdene:
"Det er afgørende for os, at staten påtager sig ansvaret for oprydning efter den forurening, der er på flyvestationen. Avisens artikler har været med til at understrege, at forureningen på Flyvestationen er et problem, vi skal have løst. Den har også været med til at vise, at der kan dukke ubehagelige overraskelser op, når vi får mere kendskab til området."
Han mener dog ikke, at forsvaret har spillet med "fordækte kort" i forhold til ikke at have meldt noget ud om de gamle krigsrester:
"Jeg er lidt i tvivl om hvorvidt forsvaret har haft en præcis registrering af området. Men jeg tror ikke de bevidst har skjult noget."

Åbn 90 procent

Planudvalgsformand John Ingemann Allentoft (K) mener, at oplysningerne bør være med til at sætte skub i processen med at få åbnet området:
"Vi kender jo en stribe forureninger derude, og de fleste er nemme at håndtre. Hvis forsvaret nu fik ryddet op, så kunne vi åbne 90 procent af området. Så er der to-tre større områder tilbage, blandt andet ved Bringe Mose. Dem spærrer vi af, og så m vi bruge noget tid på at få dem undersøgt grundigt, for at få klarlagt hvor meget der kan renses op."

Publiceret 18 October 2010 11:16