Arkivfoto

Arkivfoto

Flere S-togsstationer får en makeover

DSB vil shine flere stationer op med ny maling og en større hovedrengøring - det giver nemlig flere og gladere kunder

Af
Martin Warming

Martin Warming

Flere S-togsstationer står foran en større hovedrengøring, der blandt andet inkluderer oprydning, udskiftning af vinduer og en omgang ny maling. En makeover af stationerne giver nemlig gevinst i form af gladere kunder, og derfor har DSB valgt en videreføre projektet 'Rene Linjer' i 2011. Det skriver DSB i medarbejderavisen 'DSB i dag'.

"Oprindelig var projektet en del af Sporskifte 2010. Men resultaterne er så positive, at der nu er afsat penge til at fortsætte med flere stationer til næste år. Vores kundeundersøgelser viser klart, at vi har flere tilfredse
kunder på de stationer, hvor projektet er gennemført," siger planlægningschef Anne Pilegaard fra DSB S-tog.

Blandt andre Hellerup, Vanløse, Lyngby og Nordhavn stationer har allerede været igennem en grundig oprydning og hovedrengøring, og vægge, lofter og facader er blevet malet.

I Lyngby har DSB benyttet sommerens store sporarbejde til blandt andet at få renset og malet trappehuset og træbygninger på perronen, og stationsbygningsfacader mod perron og forplads har også fået en gang ny maling.

Trækker kunder til
Overalt har målet været det samme.

"DSB S-tog vil gerne kunne tilbyde rene og velholdte stationer, som virker indbydende, attraktive og trygge på
kunderne. Et pænt og ordentligt stationsmiljø har afgørende betydning for, om kunderne vælger toget. Det kan vi læse af vores kundeundersøgelser," fortæller Anne Pilegaard til 'DSB i dag'.

Den næste station, der store over for en makeover, bliver Holte Station, som allerede har fået
udskiftet vinduesrammer i trappehuse samt renoveret tage på perronerne og på trappehuse.
Arbejdet på Holte Station blev udført, mens togdriften var indstillet på Nordbanen på grund af sporarbejder, men nu vil stationen også blive renset af og malet, og der bliver opsat nye cykelstativer.

»Vi har endnu ikke udpeget de øvrige stationer, men der er flere af de større, som det vil være oplagt at tage
fat på,« siger Anne Pilegaard.

Publiceret 19 October 2010 11:42