Mens naturvennerne fryder sig på Amager, har det stadig lange udsigter med et lignende, genåbnet naturområde i Værløse.

Mens naturvennerne fryder sig på Amager, har det stadig lange udsigter med et lignende, genåbnet naturområde i Værløse.

På Amager kan forsvaret godt rydde op

3,5 tons ammunition er på forsvarets regning fjernet fra et tidligere militært område, så det kan åbnes som naturområde. Så hvorfor skal krigsrester blive i jorden i Værløse?

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Naturvennerne jubler. Forsvaret har nemlig bekostet, at al gammel ammunition er fjernet fra et tidligere militært område, så det naturskønne område endelig kan åbnes for offentligheden.
Lyder det som sød musik i Furesø-ører? Men nej, området der omtales her, er ikke Flyvestation Værløse.
Det er et tidligere, militært øvelsesområde på det vestlige Amager, der i fredags blev indviet af miljøminister Karen Ellemann (V). Hun klippede snoren og talte glædesstrålende om, at forsvaret har fjernet 3,5 tons gammel ammunition fra det 2.000 hektarer store område, så København nu har fået et nyt, fantastisk naturområde.
Det omtalte TV2 Lorry i et indslag i fredags, der kan ses her

Hvem ellers?

For de lokale naturvenner i Furesø vækker det undren, da det sætter sagen om de tyske krigsrester på flyvestationen i relief.
Her har har forsvaret meldt ud, at ammunition og andre flyrester "ligger godt, hvor de ligger", og at området må kunne hegnes ind.
"På Vestamager har forsvaret selv betalt for en omfattende oprydning. Selvfølgelig, hvem ellers?," spørger Anna Bodil Hald fra Værløse Naturgruppe og Danmarks Naturfredningsforening, og hun fortsætter:
"Hvorfor bliver vi i Furesø Kommune ladt i stikken?"

Én hektar

Steen Prytz Jensen fra Bevar Flyvestation Værløses Natur er helt på linje:
"Hvorfor det samme ikke kan lade sig gøre her i Værløse, undrer jeg mig selvfølgelig over. Jeg kan oplyse, at det areal vi her taler om udgør cirka én hektar," siger han, med henvisning til de 2.000 hektarer på Amager.
"Selvfølgelig er det langt mere koncentreret, men det gør det ikke nødvendigvis farligere."
Vi arbejder på at få en kommentar fra Forvaltningsdivisionen i Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste, og følger op på sagen her på furesøavis.dk og i Furesø Avis på tirsdag .

null

Publiceret 19 October 2010 21:40