Arkivfoto: Colourbox

Arkivfoto: Colourbox

Asylansøgere bor på firstjernet hotel i Hillerød

Der ikke plads i Sandholmlejren, så flygtninge indkvarteres på Hotel Hillerød

Der er god service for de asylansøgere, der for øjeblikket kommer til Nordsjælland. For første gang i 15-20 år er det blevet nødvendigt at indkvartere flygtninge fra Afghanistan, Syrien og Iran på Hotel Hillerød, fordi der ikke er plads i Sandholmlejren længere. Det skriver Berlingske Tidende.

"Det har været nødvendigt at gøre brug af supplerende hotelindkvartering i Hillerød i en forhåbentlig meget kort periode. For det er ikke nogen holdbar situation," siger fungerende asylchef i Dansk Røde Kors, Carsten Isaksen, til avisen.

Så galt har det ikke stået til siden 1990'erne, hvor der i stor stil kom flygtninge fra Balkankrigene. Lige nu er der cirka 4.300 asylansøgere i de danske centre - 1.200 flere end i 2009.

Det er en udfordring for Røde Kors, at flygtningene nu bor på firstjernet hotel i Hillerød, for der skal ekstra mandskab på, der er oprettet en legestue for børnene og indsat busser til transport til samtaler med myndigheder og lignende. Desuden er det dyrt. De seneste to uger har udgifterne til hotelophold ligget på mod 600.000 kroner, skriver Berlingske.

Publiceret 20 October 2010 11:00