Arkivfoto: Jacob Damkjær

Arkivfoto: Jacob Damkjær

Hovedstaden trækker prisstigningerne opad

Priserne på parcel- og rækkehuse i Region Hovedstaden er steget - men til gengæld er antallet af hushandler bremset op

Af
Martin Warming

Martin Warming

Priserne på parcel- og rækkehuse er steget med 3,3 procent i forhold til sidste år, og det er Region Hovedstaden, der har været med til at trække priserne op.
Det viser nye tal fra Realkreditrådet. I Region Hovedstaden steg priserne på et parcel- og rækkehus med 11,6 procent i 3. kvartal 2010 i forhold til samme periode sidste år, mens de er stagneret i resten af landet.
"Det fortsætter med pæne prisstigninger på parcel- og rækkehuse i Hovedstaden, mens prisudviklingen har lagt sig fladt i resten af landet," fortæller Ane Arnth Jensen, der er direktør i Realkreditrådet.

I Region Hovedstaden steg de gennemsnitlige kvadratmeterpriser på parcel- og rækkehuse med 11,6 procent, mens priserne i Region Midtjylland steg med 1 procent. I både Region Sjælland, Region Syddanmark og Region Nordjylland var der beskedne fald på under 1 procent.

Masser til salg
Samtidig viser analysen fra Realkreditrådet, at antallet af til salg-skilte er rekordhøjt.
"I de seneste kvartaler har der været en mærkbar stigning i antallet af hushandler. Det er så vidt en positiv udvikling, men i dette kvartal ser vi en opbremsning. Det lægger en dæmper på markedet, at der er et beskedent antal handler, og der står stadig rigtig meget til salg," siger Ane Arnth Jensen.

Realkreditsrådets analyse viser, at antallet af handler af parcel- og rækkehuse ligger 22 procent under kvartalsgennemsnittet for perioden fra 1995 og frem til i dag. Og værst ser det ud i Region Hovedstaden.
"I Hovedstaden er fremgangen i antallet af handler nærmest bremset helt op. Der blev kun handlet flere huse og lejligheder i et svagt større omfang end i samme kvartal sidste år," fortæller Ane Arnth Jensen.


Publiceret 26 October 2010 10:35