Niels Holck frygter for sit liv hvis han bliver udleveret til Indien. Foto: Martin Warming

Niels Holck frygter for sit liv hvis han bliver udleveret til Indien. Foto: Martin Warming

Våbensmugler må vente på afgørelse om udlevering

Mod forventning kom der mandag ingen afgørelse på sagen om hillerødborgeren Niels Holcks udlevering til Indien

Af
Tim Panduro

Hillerødborgeren Niels Holck må - mod forventning - indstille sig på yderligere ventetid, inden der falder afgørelse i udleveringssagen mod ham.

Indien har rejst krav om udlevering på grund af hillerødanerens deltagelse i en våbennedkastning til oprørere i en indisk provins i midten af 1990’erne. Justitsministeriet godkendte udleveringen i april i år - men den afgørelse indbragte Niels Holck for retten.

Tror ikke på garantier

Han henviser blandt andet til de forhold, der må formodes at vente ham i Indien. Justitsministeriet har ganske vist indhentet garantier for, at han ikke vil blive udsat for tortur eller dødsstraf - men kvaliteten af de garantier er der blevet sået tvivl om flere steder fra. Niels Holck har desuden tidligere fået løfte om, at han ikke ville blive udleveret. Endelig mener forsvareren ikke, at våbennedkastningen var ulovlig efter den dagældende danske straffelov.

Derfor skal retten i Hillerød tage stilling til, om en udlevering kan finde sted. Niels Holcks forsvarer, Tyge Trier, havde ellers over for flere medier tilkendegivet, at afgørelsen ville falde mandag.

Selv om både forsvarer og anklager har talt, skal dommeren bruge betænkningstid, inden han træffer afgørelsen. Tidligst mandag i næste uge vil der komme en endelig afgørelse.

Niels Holck er 48 år og bor med sin kone og to børn på tre og seks år i Bauneholm udenfor Hillerød.

null

Publiceret 26 October 2010 07:00