Arkivfoto

Arkivfoto

Se listen:

Hvor meget er boligpriserne steget i din kommune?

Se hvordan boligpriserne har udviklet sig i din kommune

Af
Martin Warming

Martin Warming

Der er en del nordsjællandske kommuner repræsenteret på top ti-listen over de kommuner, hvor boligpriserne er steget mest fra 3. kvartal 2009 til 3. kvartal 2010. Det viser Realkreditrådets nye ejendomsstatistik, som Bolius, Boligejernes Videncenter, har set nærmere på.
I alt er huspriserne steget i 62 kommuner, mens de er faldet i 34 kommuner. Og det er især i hovedstadsområdet, at huspriserne er steget.

De 14 første kommuner på listen over, hvor huspriserne er steget mest, ligger alle i hovedstadsområdet.

I Hørsholm Kommune er huspriserne gået op med 28,5 procent, mens boligejerne i Allerød har oplevet stigninger på 22 procent på et år.

I den modsatte ende er huspriserne i Kerteminde faldet med 21,2 procent, men også sjællandske kommuner som Faxe, Stevns og Kalundborg har haft pæne prisfald.

Slut med prisstigninger?
Noget kunne dog tyde på, at stigningerne i huspriserne i København og Nordsjælland er ved at gå i stå, selv om huspriserne er steget med 3,5 procent i Region Hovedstaden i det seneste kvartal.

I hvert fald sælges der ikke så mange huse eller lejligheder i forhold til, hvor mange der er til salg.

I Hovedstaden er fremgangen i antallet af handler nærmest bremset helt op. Der blev kun handlet flere huse og lejligheder i et svagt større omfang end i samme kvartal sidste år. Den samme udvikling kan spores uden for Hovedstaden, men der er det mere behersket. Opbremsningen lægger en dæmper på markedet, fordi der er relativt få handler og noget nær et rekordstort udbud af ejerboliger til salg," siger direktør i Realkreditrådet, Ane Arnth Jensen.

Heller ikke ejendomsmæglerne er så optimistiske, som de var for få år siden. I en tendensundersøgelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening forventer 68 procent af ejendomsmæglerne uændrede priser på huse resten af året. 27 procent regner med et fald, mens kun 6 procent tror på prisstigninger.

Er boligpriserne steget eller faldet i din kommune- se listerne fra Bolius:

Top 10 og bund 10

Region Hovedstaden

Region Sjælland

Region Syddanmark

Region Midtjylland

Region Nordjylland

Ejerlejligheder

Sommerhuse

null

Publiceret 27 October 2010 08:10