Dronning Margrethe har altid holdt meget at teatrets verden, og nu bliver hun officielt selv en del af den. Arkivfoto: Peter Dahlerup

Dronning Margrethe har altid holdt meget at teatrets verden, og nu bliver hun officielt selv en del af den. Arkivfoto: Peter Dahlerup

Dronning Margrethe kommer i fint selskab

Dronningen hædres for sit scenografiske arbejde med en ærestitel i fagforbundet

Dronning Margrethe har i mange år interesseret sig for og engageret sig i scenografi til adskillige opsætningen inden for film, tv og teater. Dette arbejdes hædres dronningen nu for, når hun i dag bliver udnævnt til æresmedlem af Sammenslutningen af Danske Scenografer.
Uddelingen finder sted på et meget passende sted, nemlig på Det Kgl. Teater, hvor dronning Margrethe altid har nydt at komme enten som tilskuer eller scenografimedarbejder. I tidernes løb har det eksempelvis været tilfældet på opsætningen af balletten 'Et Folkesagn' i 1991, men dronningen har også arbejdet på bl.a. Karen Blixens 'Skibsdrengens fortællinger' på Svalegangens dukketeater i 2004, filmen 'De vilde Svaner' fra sidste år og en lang række forestillinger på Pantomimeteatret i Tivoli. Dronningen har desuden skabt scenografi og kostumer til mere end 20 eventyrforestillinger på Susanne Heerings Balletskole i Næstved.
Det er første gang, at dronning Margrethe gøres til æresmedlem af en kunstnerisk organisation, der dækker et felt, hvor hun selv er aktiv.


null

Publiceret 01 November 2010 07:00