Nettobyggeri tyvstartede

Byggeriet af en ny Nettobutik på Holmensvej i Frederikssund risikerer at blive stoppet af Naturklagenævnet.

Af
Af David Foli

Frederikssund Kommune har givet byggetilladelse til en helt ny Nettobutik på Holmensvej 2 i Frederikssund, og byggeriet er allerede i fuld gang. Planen er, at der er rejsegilde 7. december og, at forretningen skal stå færdig og klar til brug i marts måned næste år.

Klager behandles

Problemet er bare, at byggeriet er startet, selvom Naturklagenævnet stadig behandler to klager over det nye byggeri. Naturklagenævnet bekræfter overfor Lokalavisen Frederikssund, at der er modtaget to klager i forbindelse med byggeriet af den nye Nettobutik. Den ene klage går på miljøvurderingen og er først lige blevet oprettet, mens den anden klage vedrører selve lokalplanen. Ifølge sagsbehandler Tina Sommer fra Naturklagenævnet, er der risiko for, at Nettobygningen skal rives ned igen, hvis Naturklagenævnets afgørelse ikke falder ud til bygherrens fordel. Det er byggeselskabet SPD Retail, som står for byggeriet og her ønsker projektleder Brian Schou ikke, at kommentere på, hvorfor byggeriet er gået i gang allerede.

Ikke kommunens ansvar

Formand for Plan- og udviklingsudvalget i Frederikssund Kommune, John Schmidt Andersen (V) undrer sig - og understreger, at ansvaret alene ligger hos SPD Retail. "Kommunen har ikke noget ansvar. Bygherren er bekendt med, at sagen kan blive anket til Naturklagenævnet. Det har vi oplyst om. Så når man nu er gået i gang med at bygge under de præmisser, så er det for egen regning. “

Publiceret 04 November 2010 03:00