Frederik Sørensen får formentlig debut i Serie A på søndag.

Frederik Sørensen får formentlig debut i Serie A på søndag.

Lyngby-dreng får debut i Serie A

Lyngby-lejesvenden Frederik Sørensen får med al sandsynlighed debut på Juventus' Serie A-hold på søndag

Af
Af Theis Otzen

Frederik Sørensen, der for tiden er udlejet fra Lyngby Boldklub til den italienske storklub Juventus, kan på søndag med stor sandsynlighed kalde sig Serie A-spiller. Ifølge Det Grønne Områdes oplysninger får den 18-årige forsvarsspiller nemlig debut for Torino-klubben på søndag, når den hæderkronede klub tager imod Cesena.
Det er skader blandt de faste spillere, som formentlig baner vejen for Sørensen, som har spillet i Lyngby Boldklub i tre år, inden italienerne i sommer indgik en lejeaftale med ham.
Det Grønne Område har fredag eftermiddag været i kontakt med Frederik Sørensen, men han ønsker ikke at udtale sig om muligheden for debut.

Holder benene på jorden

I Lyngby Boldklub er de tilfredse med Frederik Sørensens italienske eventyr.
"Det er bemærkelsesværdigt, hvor hurtigt han har tilpasset sig. Han har været der ti uger nu, og man ved, det tager tid at tilpasse sig i et nyt land og i en ny kultur - først derefter kan man som regel præstere sit optimale på banen. Frederik har gjort det på rekordtid. Det er i hvert fald langt over Juventus', vores og hans egne forventninger. Det har været solstrålehistorie indtil nu," siger A+træner Christian Nielsen til bold.dk.
Sørensens tidligere træner er imponeret over den unge forsvarsspillers måde at håndtere den nye internationale tilværelse på.
"Man skal have respekt for, at han er en ung mand, som det går meget hurtigt for i øjeblikket. Men indtil nu har han håndteret det fint, og han er ikke typen, som lader sig rive med. Han holder begge ben på jorden. Det er en af hans helt store styrker. Han er hurtig til at tilpasse sig, men bevarer samtidigt sine værdier," siger Christian Nielsen til bold.dk

Publiceret 05 November 2010 15:37