Borgmester Søren P. Rasmussen var en travl herre fredagen igennem.

Borgmester Søren P. Rasmussen var en travl herre fredagen igennem.

Borgmester:

Brug energien på Femern-forbindelsen

Søren P. Rasmussen er uforstående overfor, hvorfor transportministeren er gået ind i vejsagen. Han burde i stedet koncentrere sig om nationale trafiksager, lyder rådet

Af
Af Theis Otzen

Lyngby-Taarbæks borgmester Søren P. Rasmussen er ikke bekymret over transportministerens udmelding om, at han vil lade jurister kigge på, om Lyngby-Taarbæks privatisering af 24 kilometer vej er lovlig.
"Jeg hæfter mig ved, at Kommunernes Landsforening er meget klar i opbakningen til mig. Vi har vedtaget det her inden lovforslaget er fremsag," siger borgmesteren. Han indkaldte torsdag aften til et ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde, og fredag bakkede samtlige partier op om at vedtage privatiseringen med øjeblikkelig virkning.
Søren P. Rasmussen er uforstående overfor, hvorfor regeringen har haft travlt med at gribe ind i vejsagen.
"Jeg forstår ikke, hvorfor ministeren går ind i det her. Han skulle hellere se på, hvordan vi får styr på togtrafikken og større ting som Femernforbindelsen. Og så lade os køre sagen her, vi har været i gang med den siden 2008," siger Søren P. Rasmussen, der er tilfreds med, at alle partier i kommunalbestyrelsen står bag beslutningen.
"Jeg vil sige til de husejere, der nu bor på en privat fællesvej, at jeg godt kan forstå, at det ikke er spændende at få sådan en vej. Men nu ved jeg, at alle i Lyngby-Taarbæk Kommune behandles ens. Alle veje der betjener lokalområder er private fællesveje, og alle de store veje er offentlige veje," siger Søren P. Rasmussen med henvisning til at der inden fredagens beslutning allerede var 90 kilometer vej, som var private fællesveje.

Publiceret 05 November 2010 14:15