Hans Chr. Schmidt er overrasket over Lyngby-Taarbæks fremgangsmåde i vejsagen.

Hans Chr. Schmidt er overrasket over Lyngby-Taarbæks fremgangsmåde i vejsagen.

Minister:

Lyngby-Taarbæk snyder kun sine borgere

Transportminister Hans Chr. Schmidt har nu sat jurister til at granske Lyngby-Taarbæks beslutning om privatisering af veje. Han mener, at kommunen med fremgangsmåden snyder sine egne borgere

Af
Af Theis Otzen

Transportminister Hans Chr. Schmidt er overrasket over, at Lyngby-Taarbæk i al hast fredag morgen har gennemtrumfet en beslutning om at privatisere 24 kilometer vej. Men han understreger, at det går hårdt ud over lokalpolitikernes egne vælgere.
"Jeg har læst nogle steder, at der står, at Lyngby-Taarbæk har snydt ministeren, men kommunen har jo snydt sine egne borgere, fordi de ikke får nytte af den nye lov," siger Hans Chr. Schmidt til Det Grønne Område.
Transportministeren forklarer, at han allerede har modtaget den første mail fra en utilfreds Lyngby-Taarbæk-borger, og ministerens råd til de borgere i Lyngby-Taarbæk, der er utilfredse med, at de fredag blev vejejere, er klar.
"De skal spørge politikerne, om de synes, at det er i orden. I det her tilfælde er det noget, den enkelte kommunalbestyrelse må tage med sine borgere. Jeg har nu sat jurister til at kigge på sagen," siger transportministeren, der fredag valgte at fremsætte lovforslaget for at undgå at borgere rundt om i landets kommuner bliver ramt af kommunernes planer om at privatisere offentlige veje.

Rigtigt at komme med lovforslag nu

"Jeg laver de her regler, fordi jeg synes, at der er borgere som på en urimelig måde kommer i klemme. Jeg har fået masser af mails fra folk, som har været kede af det her. Og borgerne i Lyngby-Taarbæk får nu ikke muligheden for, at Vejdirektoratet kan vurdere, om vejene de får overdraget er i god eller dårlig stand, og det kan jeg ikke forstå," siger Hans Chr. Schmidt, der indtil videre kan notere sig, at hans lovforslag vil ramme størstedelen af de kommuner, som havde privatisering af veje på tegnebrættet. Lyngby-Taarbæk var den eneste kommune, som indkalte til ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde fredag morgen. Om det får noget efterspil, ved ministeren endnu ikke.
"Nu lader vi jurister kigge på det. Men det viser bare, at jeg så fuldstændig rigtigt ved at fremskynde det. Jeg tænkte, at vi nødigt skulle have at man satte en masse beslutninger i gang rundt omkring," siger Hans Chr. Schmidt.

Publiceret 05 November 2010 15:00