Søværnet rykkede ud til nødstedte på fjorden

Søndag eftermiddag måtte Søværnets Operative Kommando, ikke bare en men hele to gange, rykke ud til nødstedte på Roskilde Fjord

Af
Af Birgitte Masson

Søndag klokken 17.25 indløb meldingen til Søværnets Operative Kommando om, at en båd, med tre personer ombord, var stødt på grund ud for Jægersprisbugten.
En motorbåd med redningsmandskab ombord blev derfor sat i vandet, dog måtte den kort tid efter omdirigeres, da en anden person viste sig at være i fare andetsteds på fjorden. Det viste sig, at ikke at så langt derfra i vandet nord for Kulhuse var en 79-årig mand fra Kulhuse meldt savnet.
Hans hustru havde slået alarm, da han ikke var kommet hjem som aftalt, efter han tidligere på dagen var taget ud for at røgte garn.
Til alt held fandt redningsfolkene ham uskadt. Det viste sig, at den ældre mand havde fået garnet i bådens skrue. Han var derfor hoppet i det kolde vand for at se, om han kunne vikle skruen fri. Han var dog kravlet op i båden igen, men bla. af samme årsag var han i en noget forkommen tilstand ,da redningsfolkene fik ham ombord.
En redningsbåd fra Roskilde havde taget sig at de tre mennesker som var stødt på grund. Også de slap med forskrækkelsen.

Publiceret 08 November 2010 11:00