Arkivfoto

Arkivfoto

Vejdirektoratet vil stoppe håndværker-ræs

Håndværkere er hvert år skyld i 11 dødsfald på vejene i Hovedstadsområdet, og derfor forsøger Vejdirektoratet nu at få håndværkerne til at slippe foden fra speederen

Af
Caroline Memborg

Varebiler var sidste år indblandet i 650 trafikulykker, hvor 11 personer blev dræbt og over 100 kom til skade - alene i Hovedstadsområdet. Derfor forsøger Vejdirektoratet nu at få håndværkerne til at slippe foden fra speederen.

”Ulykkerne har store konsekvenser for både virksomhederne og for de berørte familier. Men tallene er heldigvis langsomt faldende, men det er fortsat et område, hvor der må gøres noget. Og det er derfor, vi opfordrer ejerne af de mindre håndværksvirksomheder til at tage stilling til trafiksikkerhed og kørsel i arbejdstiden med en trafiksikkerhedspolitik,” siger formanden for Hovedstadens Færdselssikkerhedsudvalg Jarl Ahlers Mortensen fra Vejdirektoratet.

En god forretning
Og det er ikke kun godt for trafiksikkerheden, hvis håndværkerne bliver bedre til at køre bil. Det giver også virksomhederne langt bedre brændstoføkonomi, efterlader færre skader på varebilerne og formindsker sygedage blandt de ansatte chauffører.

"God og hensynsfuld kørsel giver også virksomheden et bedre omdømme, fordi kørsel i varebilen er en del af virksomhedens ansigt udadtil. Når varebilerne bliver kørt med omtanke, så lægger kunderne mærke til det, og det alene er guld værd. Ved at køre for stærkt betyder også, at man bruger mere brændstof, end hvad der egentlig er nødvendigt," fortæller Jarl Ahlers Mortensen.

7 ud af 10 mindre virksomheder med varebiler har hverken en skriftlig eller mundtlig trafiksikkerhedspolitik for kørsel i arbejdstiden, og derfor har Vejdirektoratet netop lanceret en ny kampagne, der skal få flere til at udarbejde en trafiksikkerhedspolitik.

Læs mere om kampagnen på www.visvejen.nu .

null

Publiceret 08 November 2010 14:50