Emmanuel Jal gav minikoncert på Holmegårdsskolen. Foto: Nicolai Tauber Hansen.

Emmanuel Jal gav minikoncert på Holmegårdsskolen. Foto: Nicolai Tauber Hansen.

Verdensstjernen Emmanual Jal besøgte Holmegårdsskolen i Kokkedal

Hip hopperen fortalte sig barske historie og gav minikoncert for eleverne

Af
Pernille Kristensen

Emmanuel Jal er blevet kaldt den nye Bob Marley. Forleden var det nu ikke de store verdensscener, men Holmegårdsskolen i Kokkedal, der havde hip hop-stjernen på besøg.
Her fortalte han de ældste elever om, hvordan han er kommet fra en barsk opvækst til et liv med musik og godgørenhed.
"Da jeg var syv år, blev jeg bortført fra min landsby i Sudan. Jeg skulle være børnesoldat sammen med tusindvis af andre børn. Vi skulle skyde muslimer, og vi skulle overleve i ørkenen. Jeg har drukket urin, spist græs og blade og dræbt andre. Men da jeg var 12 år, blev jeg reddet af en engelsk nødhjælpsarbejder som fik mig i skole i Kenya," fortalte han de lyttende elever.

Siden har han skrevet en hyldest netop til Emma McCune, som var den hjælpearbejder, der hjalp ham til et bedre liv, og krig og had har han lagt på hylden.

"Jeg havde lært, at muslimer ikke er onde. De er mennesker som os andre. Ingen starter krige på grund af religion, men på grund af olie eller diamanter eller magt. De, der sidder på magten, misbruger religionen," lød det fra Emmanual Jal.

Til elevernes glæde gav han også et par af sine numre, som han bl.a. har sunget ved en stor verdenskoncert for Nelson Mandela og ved et arrangement forleden, hvor Bill Clinton samlede penge ind til kommunikationsudstyr til flygtningelejre.

Ud over at besøge Holmegårdsskolen var Emmanual Jal i Danmark i forbindelse med dokumentarfilmen 'War Child', som er aktuel på filmfestivalen CPH:DOX.

null

Publiceret 08 November 2010 16:20