400 sagde farvel til Heidi og Bjørn

Frederikssund Kirke havde ikke plads til alle, da to unge trafikofre blev stedt til hvile

Kort før middag begyndte de at komme stille og roligt. Nogle ankom i små grupper, andre gik for sig selv. Mange havde blomster med. Og alle var kede af det.

Fremmødet var stort, da der tirsdag middag blev holdt begravelse for Bjørn og Heidi Larsen, der sidste uge døde i en bilulykke på Hørup Skovvej.

De to teenagere var vellidte og havde en stor vennekreds. Derfor var det ventet, at rigtig mange ville møde op for at vise 15-årige Heidi og 18-årige Bjørn den sidste ære. Frederikssund Kirke havde valgt at supplere gudstjenesten inden døre med højttalere uden for. Kirken, der kan rumme 300 gæster, blev som ventet fyldt og udenfor trodsede godt 100 mennesker den rå novemberkulde.

"Mange har delt sorgen," fastslog sognepræsten Thomas Rønbjerg. Det er lige som et puslespil, der ikke går op. For der mangler nogle brikker. Sådan forsøgte han at forklare det uforklarlige. Hvorfor så unge mennesker skal dø så tidligt.

Han mindede dog om, sorgen jo også skyldtes, at de to havde efterladt sig så stærkt et indtryk og mange gode minder. Heidi som elev i Falkenborgskolen og som håndboldspiller i HK 73. Bjørn blandt meget andet som saxofonspiller i Musikskolen og som en rigtig god kammerat.
Både Bjørn og Heidi er af mange beskrevet som glade mennesker, der også gjorde andre glade, og det huskede Thomas Rønberg de sørgende på:
"De har givet omsorg, venskab og kærlighed til mange af jer," fastslog han.

Efter tre kvarter var gudstjenesten slut. Først blev Bjørns kiste båret ud i den ene rustvogn. Så blev Heidis kiste båret ud i den anden vogn. Kort tid efter kørte rustvognene bort.
Og så blev der helt stille. Fra det ene øjeblik til det næste. Så stille som der kan blive, når 300 mennesker deler den samme sorg og de samme minder.

Stilheden varede nogle minutter, og bagefter forlod folk igen stille og roligt kirkeområdet. Mange med tårer, blanke eller røde øjne og hængende mundvige der fortalte, at Heidi og Bjørn stadig ikke er glemt.

Publiceret 09 November 2010 13:45