Politiet efterforsker ikke racistisk overfald

Af
Af David Foli

Et særdeles groft racistisk overfald på tre unge drenge fra flygtningecenteret i Jægerspris får tilsyneladende ingen konsekvenser for overfaldsmænden, som ud over at angribe de mindreårige flygtningedrenge med flasker og slag også forsøgte at trænge ind på centeret bevæbnet med baseballkøller og knive.

Sag afsluttet

Overfaldsmændene truede undervejs i det voldelige optrin og personalet med kniv. Især en af de ansatte blev ifølge Lokalavisen Frederikssunds oplysninger truet direkte på halsen med en kniv på op til 30 centimeter.
Til Lokalavisen Frederikssund oplyser politiet, at sagen er henlagt, hvilket betyder, at den ikke længere bliver efterforsket.

“Det er rigtigt, at sagen er afsluttet. Vi var til stede, og vi lavede en søgning i området efter de her personer, og efter de våben der blev brugt. Vi kørte blandt andet rundt ved skoven, men det gav desværre ikke noget,” siger stationsleder hos Nordsjællands Politi i Frederikssund, Finn Andersen og fortsætter:
“Vi har afhørt den forurettede - en ansat på Center Jægerspris - som fortale os, at vedkommende var blevet truet med en kniv. Og det passer selvfølgelig, når personen siger det, men efterforskningen har ikke ført til, at vi kunne komme videre.”
Den udmelding undrer Gitte Nielsen, der er centerleder ved Røde Kors.
“Jeg er uforstående overfor, at politiet har henlagt sagen i betragtning af sagens alvorlige karakter,” siger Gitte Nielsen, som nu vil have en dialog med politiet.
Og den er de med på hos Nordsjællands Politi. Ifølge stationslederen i Frederikssund Finn Andersen vil politiet tage en snak med flygtningecenteret., hvor forventningerne bliver afstemt.

Positiv start

Hele sagen ærgrer afdelingsleder ved Center Jægerspris, Hanne Nielsen.
Hun fortæller, at trods den éne voldsomme oplevelse, har det udelukkende været positive tilkendegivelser fra lokalsamfundet, der har præget de første måneder efter flygtningecenteret åbnede i de smukke omgivelser på Jægerspris Slot.
Flygtningecenteret, som åbnede i august er beboet af 43 unge drenge i alderen 15-18 år primært fra Afghanistan. Drengene opholder sig i Danmark som såkaldte uledsagede flygtninge. Det vil sige, at de er kommet til Danmark uden forældre.
“Det her er et fantastisk sted for drengene. Og vi har fået så mange positive tilbagemeldinger fra lokalsamfundet,” siger Hanne Nielsen og fortsætter:
“Og vi har også fået en masse tilbud fra blandt andet sportforeninger i området, som siger, at drengene kan komme op til dem. Vi har faktisk fået så mange tilbud om eksempelvis aktiviteter, at vi ikke engang har nået at vende tilbage til alle endnu," siger Hanne Nielsen, som også roser sit personale for håndteringen af den voldsomme episode.
På baggrund af det voldelige overfald er der nu kommet ekstra personale på flygtningecenteret i Jægerspris.

null

Publiceret 09 November 2010 10:00