Arkivfoto.

Arkivfoto.

Væbnet angreb på flygtninge

Et groft racistisk overfald udviklede sig, da en gruppe mænd forsøgte at trænge ind på flygtningecenteret i Jægerspris bevæbnet med knive og baseballkøller.

Af
Af David Foli

Personalet og beboerne på det nye flygtningecenter i Jægerspris er chokerede efter et særdeles voldsomt racistisk overfald.
Flygtningecenteret, som åbnede i starten af august, er beboet af 43 unge drenge i alderen 15-18 år primært fra Afghanistan.
Drengene opholder sig i Danmark som såkaldte uledsagede flygtninge; de er flygtet til Danmark uden forældre.
Tre af disse unge drenge ankom fredag 22. oktober cirka klokken 21.30 med bus til Hovedgaden i Jægerspris.
Drengene var i selskab med en aftenvagt, der tilfældigvis var på vej på arbejde på asylcenteret.

Overfaldet med flasker

På vej fra busstopstedet og ned til Jægerspris Slot, hvor centeret har til huse, blev de tre unge mænd pludselig overfaldet med flasker og slag af tre unge danske mænd, der opholdt sig på Hovedgaden. Overfaldsmændene kom med racistiske råb efter de chokerede drenge, der sammen med den voksne aftenvagt søgte tilflugt på asylcenteret. Men de tre overfaldsmænd var ikke færdige.

Angreb med køller

Kort efter kom overfaldsmændene tilbage med yderligere to mænd, og bevæbnet med baseballkøller og knive smadrede de vinduespartiet i hovedindgangen til centeret og forsøgte at tiltvinge sig adgang til de mindreårige flygtninge.
Det lykkedes personalet, som undervejs blev truet på livet med kniv, at holde overfaldsmændene ude, indtil politiet ankom til stedet, hvorefter gerningsmændene flygtede.
Det er ikke lykkedes at finde frem til gerningsmændene, og noget kunne tyde på, at det nok heller ikke sker.
Politiet oplyser således til Lokalavisen, at sagen er henlagt, hvilket betyder, at politiet har afsluttet efterforskningen. Overfaldet fandt sted for tre uger siden, men er ikke tidligere kommet til offentlighedens kendskab.

Publiceret 09 November 2010 03:15