Kronprins Frederik glædede sig til den årlige jagt, som efterhånden er blevet en tradition. Foto: Peter Dahlerup

Kronprins Frederik glædede sig til den årlige jagt, som efterhånden er blevet en tradition. Foto: Peter Dahlerup

Se billederne:

Morgenfrisk kronprins Frederik klar til jagt

Årets kongejagt i Grib Skov blev indledt i fint vejr og godt humør

Af
Pernille Kristensen

Det var en morgenfrisk kronprins Frederik, som tirsdag morgen sammen med prins Henrik tog imod gæsterne til den årlige kongejagt i Grib Skov i Nordsjælland.

"Det hedder knæk og bræk," svarede kronprins Frederik på ønsket om en god jagt til ham og de øvrige deltagende, der tæller en række af prins Henriks personlige venner.
I løbet af tirsdagen bevæger de sig ind i Grib Skov, hvor selskabsjagten fordeler sig på fire såkaldte såter, hvor jægerne skyder fra et lille plateau, så skuddene går mod jorden for at undgå vildfarne kugler.

Målet er løbende kronvildt og rådyr, som jægerne skal forsøge at ramme med skud fra deres rifler. Heldigvis for jagtselskabet kan de glæde sig over nydeligt vejr det meste af dagen, men på denne tid af året betyder det også koldt vejr, så derfor er påklædningen meget vigtig.

Det er sikkerheden også, ikke mindst i en offentlig tilgængelig skov, så derfor blev en del af morgenparolen på Fredensborg Slot inden jagten brugt på at gennemgå sikkerhedskravene og -reglerne, inden det royale jagtselskab drog af sted.

Publiceret 16 November 2010 11:55