Arkivfoto

Arkivfoto

3,8 milliarder til nyt hospital

Ekspertpanel anbefaler, at regeringen afsætter 3,8 mia. kroner til nyt hospital ved Hillerød

Hvis regeringen følger anbefalingerne fra deres ekspertpanel, skal der afsættes 3,8 milliarder kroner til at bygge nyt hospital for i Hillerød.

Det fortæller en pressemeddelelse fra sundhedsstyrelsen.

Ifølge panelet giver projektet med et samlet storhospital i Nordsjælland en "rationel og moderne sygehusstruktur, som kan give effektivitet og forbedre patientbehandlingen og ressourceanvendelse i regionen".

I alt vil regeringen tilføje 25 milliarder kroner ekstra til investeringer i hospitalerne og ny teknologi blandt andet med nyt apparatur og bedre udnyttelse af it, udtaler indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V):

”Støtten vil give et enestående løft af det danske sygehusvæsen. Vi sikrer et markant løft for patienterne uanset hvor i landet, de bor".

Havde håbet på mere

I Region Hovedstaden havde de håbet på lidt flere penge til hospitalet. De havde nemlig oprindeligt søgt om 4,9 milliarder kroner, fortæller Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S):

"Vi er glade for at kunne bygge nyt i Hillerød og håber, at det vil vise sig, at der vil være nok kvadratmeter, og at priserne kan holde. Hvis regeringen følger ekspertpanelet, kan vi fastholde vores planaftale og udfærdige de endelige planer. Det har betydning ikke mindst for vore mange ansatte. Vi mangler dog at løse psykiatriens behov for renovering til et-sengsstuer på Bispebjerg og en vej til det nye hospital i Hillerød."

Det nye hospital i Hillerød skal fra 2020 erstatte Hillerød Hospital, Frederikssund Hospital og Helsingør Hospital og har dermed et befolkningsgrundlag på 310.000 indbyggere.

Hospitalet får:
161.000 kvadratmeter
662 1-sengsstuer inkl. 24 intensivsenge
73 patienthotelsenge
89 akutsenge
24 operationsstuer
162 ambulatorier

Læs ekspertpanelets pressemeddelelse HER
Læs mere om det nye hospital i Hillerød HER

Publiceret 18 November 2010 08:00