Skærmdump fra forsiden af Lokalavisen.dk, der viser skrabespillet.

Skærmdump fra forsiden af Lokalavisen.dk, der viser skrabespillet.

DF's citronmåne-skrabespil er et megahit

Tusindvis skraber citronhalvmåner på Lokalavisen.dk

Af
Kim Belmark

Kim Belmark

Folk er vilde med Dansk Folkepartis nye citronmåne-skrabespil, som er blevet lanceret i en bannerannonce på lokalavisen.dk (det nyhedsdsite, du læser lige nu), på de 23 lokale nyhedssites under Politikens Lokalaviser og på Dansk Folkepartis hjemmeside.

Tusindvis af læsere skraber for at få de tre citronmåner, hvor præmien er 50 biografbillet-pakker til en værdi af 250 kroner. Torsdag eftermiddag havde mere end 25.000 læsere forsøgt at skrabe sig frem til de tre citronhalvmåner.

Du kan skrabe citronhalvmåner her

Tirsdag morgen blev Dansk Folkeparti ellers bombarderet med citronmåner, fordi partiet i dets medlemsblad havde skrevet, at store indvandrerfamiliers appetit var skyld i, at man ikke længere kunne få gratis kaffe, kage og frugt hos læger og på hospitaler.

Modtag gratis Lokalavisen.dk's nyhedsbrev hver dag.

Det førte til oprettelsen af Facebook-gruppen 'Send en citronmåne til Dansk Folkeparti!', som i protest sendte cirka 200 citronmåner til partiet i tirsdags og cirka 150 onsdag. Torsdag eftermiddag blev citronmånerne så doneret til hjemløse i København, skriver berlingske.dk, som linker op til citronmåne-skrabespillet på Lokalavisen.dk.

Den oprindelige Facebook-aktion er dermed blevet vendt til en fordel for Dansk Folkeparti, der har fået masser af opmærksomhed på grund af citronmåne-aktionen, mener partiets pressechef, Søren Søndergaard.

"Jeg vil kalde det en slags cross promotion. Facebook-gruppen har startet kampagnen med et humoristisk anstrøg, og det bruger vi til at svare igen med samme humor. Jeg synes virkelig, det er sjovt fundet på," siger Søren Søndergaard ifølge berlingske.dk.

Du kan skrabe citronhalvmåner her.

Det er Lokalavisen.dk's onlinesalgschef og Politikens Lokalavisers grafisk afdeling, der har udviklet og produceret skrabespillet.

Publiceret 18 November 2010 16:27