Den ene af bilerne i det mystiske uheld tirsdag aften fik med det samme fjernet nummerpladerne. Foto: Michael Larsen

Den ene af bilerne i det mystiske uheld tirsdag aften fik med det samme fjernet nummerpladerne. Foto: Michael Larsen

Mørkelagt færdselsuheld vækker undren

Flere retspolitikere forstår ikke politiets hemmelighedskræmmeri om færdselsuheldet tirsdag aften på Bernstorffsvej

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

Politiets særdeles fåmælte håndtering af et ellers fuldstændig banalt færdselsuheld i krydset af Bernstorffsvej og Tuborgvej vækker undren på Christiansborg.
"Jeg forstår ikke det her hemmelighedskræmmeri. Jeg har selvfølgelig forståelse for, at PET har brug for at holde visse operationer hemmelige. Ellers var der ingen grund til at have en efterretningstjeneste. Men ved at fortælle om et færdselsuheld, afslører man da ingen hemmeligheder", siger Peter Skaarup (DF), formand for Folketingets Retsudvalg.
Peter Skaarup understreger, at han på ingen måde ønsker at genere PET i deres arbejde.
"Der er ikke noget, der ligger mig fjernere. Men jeg synes, det ville være rimeligt, hvis offentligheden fik et mindstemål af oplysninger i stedet for, at man til at starte med ikke engang vil bekræfte, at der har været et uheld. Især når der åbenbart har været vidner til stede, der så en mand blive kørt væk i en ambulance", siger han.
Næstformanden i Folketingets Retsudvalg, Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) udtrykker samme undren som Peter Skaarup. Hun peger samtidig på et muligt motiv for PET's tavshed.
"Jeg kan ikke forstå, at man ikke går ud og afmystificerer hændelsen. Men jeg kan på den anden side godt forstå, at PET ikke vil udtale sig. De udfører en opgave for en ambassade, og vi ved jo ikke, om ambassaden har krævet, at PET ikke må udtale sig. Det må være den pågældende ambassade, der har udspilsretten", siger hun.

null

Publiceret 18 November 2010 16:00