Parkeringsvagterne bliver i stigende grad udsat for chikane, og det bekymrer et af de store danske parkeringsselskaber.

Parkeringsvagterne bliver i stigende grad udsat for chikane, og det bekymrer et af de store danske parkeringsselskaber.

Skudepisode bekymrer parkeringschef

Skudepisoden fra Kgs. Lyngby mod en parkeringsvagt er det seneste bevis på, at bilister ofte lader deres vrede gå ud over parkeringsvagterne. Den tendens bekymrer direktøren for Q-Park, der kontrollerer parkeringspladsen ved Magasin og Fog

Af
Af Theis Otzen

Parkeringsvagter er en truet race. Flere og flere parkeringssyndere farer op i det røde felt, når de ser en parkeringsvagt, der er i færd med at udføre sit arbejde.
Det kom senest til udtryk, da en parkeringsvagt mandag blev skudt med en hardball-pistol af en ophidset bilist i parkeringshuset ved Magasin og Fog i Lyngby.
Vreden over parkeringsvagterne bliver mødt med bekymring hos Alex Pedersen, der er adm. dirketør hos Q-Park, som står for at kontrollere bilerne ved Magasin og Fog.
"Vi føler, at folks temperament sidder lidt løst. Vores vagter oplever i hvert fald chikane. Jeg ved ikke, hvad det er, der presser folk, men det virker til, at det er let at lade det gå ud over parkeringsvagten," siger Alex Pedersen.
Parkeringsdirektøren har været i tæt kontakt med den overfaldne vagt fra Lyngby og han får ros med på vejen af direktøren, idet han efter skadestuebehandling og krisehjælp stod klar til at passe sit arbejde igen den efterfølgende morgen,
"Vi tog en snak med ham, men vi havde ikke regnet med, at han ville stå der igen næste morgen, men det er flot, at han ikke lader sig skræmme," siger Alex Pedersen.

Kollega blev kørt ned

Han peger på forskellige årsager til, at hverdagen er blevet farligere for parkeringsvagterne.
"Folks økonomi kan være presset, og når de så får en bøde, kammer det over. Men den dårlige presseomtale med fokus på parkering er også med til at stigmatisere, at det vi gør er galt, og så tror jeg også, at krisen i samfundet er medvirkende til, at folk har lidt kortere lunte," vurderer Alex Pedersen.
Så sent som onsdag blev en af selskabets vagter påkørt af en vred parkeringssynder i Kolding, og episoder som de to seneste, er næppe de sidste, Q-Park oplever. Derfor har selskabet fokus på at ruste medarbejderne til fremtidige konflikter.
"Alle har deltaget i konflikthåndteringskurser. Men vi skal også huske, at vores vagter er i dagligvis kontakt med hundrevis og tusindvis af folk, og i langt de fleste tilfælde går det godt, men en gang imellem er der altså nogle, der taber hovedet. Og det gælder både mænd og kvinder som rige og fattige," siger Alex Pedersen, der grundlæggende mener, at det er utroligt, at den slags episoder sker.
"Det er for galt, at man ikke kan få lov til at passe sit arbejde," siger direktøren.
Nordsjællands Politi er i gang med at efterforske skudsagen fra Lyngby.

Publiceret 18 November 2010 15:00