Politi efterforsker - alligevel - flygtningeoverfald

Voldeligt racistisk overfald i Jægerspris bliver alligevel efterforsket. Stationsleder havde overset sagen

Af
Af David Foli

Forundringen har været stor siden Lokalavisen Frederikssund sidste uge kunne fortælle om et særdeles voldeligt racistisk overfald i Jægerspris, som politiet havde valgt ikke at efterforske yderligere.
Til Lokalavisen Frederikssund bekræftede stationsleder ved Nordsjællands Politi i Frederikssund, Finn Andersen, i sidste uge, at sagen var afsluttet. Men det var en fejl, fortæller stationslederen nu. Han havde ganske enkelt overset sagen.
?Der er registreret to situationer ved Center Jægerspris. Og der er oprettet en trusselssag, og den efterforsker vi. Den er ikke henlagt. Det fangede jeg ikke, da vi snakkede sammen sidste uge. Det er en fejl, der ligger på mine skuldre, og det er også afklaret med centerlederen fra Jægerspris,? siger Finn Andersen til Lokalavisen.

Truet med kniv

Sagen startede da tre unge drenge fra det nyåbnede flygtningecenter i byen fuldstændig umotiveret blev overfaldet midt på Hovedgaden om aftenen fredag 22. oktober af tre unge mænd, som kastede flasker efter de chokerede flygtningedrenge og tildelte dem slag.
Drengene søgte tilflugt på flygtningecenteret sammen med en ansat, som tilfældigvis var på vej på arbejde.
Men overfaldsmændene var ikke færdige. De tilkaldte yderligere to personer og bevæbnet med køller og knive knuste de indgangspartiet til flygtningecenteret og forsøgte at trænge ind til beboerne.
Personalet på centeret tilkaldte politiet og lykkedes med at holde de agressive voldsmænd ude, men undervejs blev mindst én ansat truet på livet med en lang kniv.
Da politiet ankom til stedet flygtede gerningsmændene fra stedet, og det lykkedes ikke ordensmagten at finde frem til voldsmændene eller deres våben.

Kender vores lus

Sagen er efterfølgende ikke kommet til offentlighedens kendskab, før Lokalavisen Frederikssund i sidste uge kunne fortælle om den.
?Vi har lavet en afhøring af den forurettede i trusselssagen. Og på baggrund af det er vi i gang med at kigge på, om vi har nogle muligheder for at finde frem til, hvem pokker der har lavet det her,? siger Finn Andersen og tilføjer:
?Vi har ikke noget, der underbygger, at der er et specifikt racistisk motiv bag episoden. Der er nogle specielle folk, vi holder øje med i Jægerspris, uden at jeg dog vil komme nærmere ind på det. Men jeg kan sige, at vi kender vores lus på gangene, og det indgår i vores efterforskning.?

Publiceret 19 November 2010 08:00