Nye tider venter på Farum Kaserne.

Nye tider venter på Farum Kaserne.

Vejen banet for bolig-boom på Farum Kaserne

250 nye boliger og en dagligvarebutik står med bred politisk opbakning til at blive opført i området

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

123 lavenergi-rækkehuse og ni blokke med cirka 120 lejligheder. Det er sammen med en færdiggørelse af seks allerede påbegyndte rækkehuse i Regimentsparken og en dagligvarebutik på vej til Farum Kaserne.
Det står klart efter en aftale mellem Furesø Kommune og Arkitektgruppen afslutter en årelang retssag og muliggør det markante boligboom.

Sat på standby

Store dele af det planlagte byggeri på den tidligere Farum kaserne har i årevis været sat på standby på grund af dårlige konjunkturer og uenighed mellem Furesø Kommune og bygherrerne. Efter langvarige forhandlinger er der nu udsigt til en aftale mellem parterne.
Den betyder, at der i 2011 og 2012 påbegyndes en lang række boligbyggerier i Bastionsparken, Regimentsparken og Pionerparken.
Der kommer samtidig gang i NCCs meget omdiskuterede byggeplaner på kasernen, med opførelse af 54 rækkehuse.

Tilfredse partier

Et bredt flertal i byrådet bag beslutningen:
”Vi er rigtig godt tilfredse med, at det nu i et bredt politisk samarbejde er lykkedes at skabe rammerne for fremdrift på kaserneområdet. Nu skal rammerne fyldes ud i et samarbejde mellem beboere, bygherre og kommune," siger borgmester Ole Bondo Christensen (S).
”Det er glædeligt, at vi med aftalen kommer i gang med endnu en udbygning af Furesø Kommune," siger planudvalgsformand John Ingemann Allentoft (K).
Lars Carpens fra Fokuslisten, der selv bor i Farum Kaserne-området, er også tilfreds:
"Vi har brug for nye borgere og mere liv i området. Det er afgørende for mig, at naboerne til det kommende byggeri bliver taget med på råd.”
Også fra DF, Radikale og SF lyder der rosende ord om planerne.

Publiceret 20 November 2010 11:05