Web-tv:

Helle og Villy i skole

Mangel på praktikpladser og gang i byggeriet var to af tingene på dagsordenen, da oppositionens ledere besøgte erhvervsskolen i Hillerød

Af
Jens Berg Thomsen

Selvom det ikke er officielt, er valgkampen i fuld gang. Derfor var oppositionens ledere, Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt og SF's formand, Villy Søvndal, mandag på besøg på Erhvervsskolen Nordsjælland i Hillerød. Her skulle de to politikere ind og snakke med eleverne.
"Vi hører om, at det er svært at finde job bagefter. Vi har lige hørt herinde, at det kun er hver fjerde, så det er vigtigt at få sparket gang i byggesektoren," siger Villy Søvndal.
Og formanden for folkesocialisterne havde også taget en løsning med.
"Det er hårde tider. Det forandrer sig ikke, men så handler det om at sparke tingene i gang. Der er to måder at gøre det på. Enten sparer vi os igennem, som regeringen vil, eller også sætter vi gang i tingene. For eksempel kan vi lige så godt få repareret skolerne nu, hvor en masse unge går ledige," siger SF's leder Villy Søvndal.

Renovere offentlige bygninger

Hans makker, Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt, er enig:
"Noget af det, vi har sagt til regeringen i rigtig lang tid, er, at vi bør fremrykke nogle af de offentlige investeringer. Alt er gået i stå i byggeriet, og så kan vi jo lige så godt få renoveret nogle af de offentlige bygninger, når så mange nu går ledige," siger Helle Thorning-Schmidt.
Undervejs gennem skolen spurgte de to politikere velvilligt eleverne om praktikpladser, mulighed for job bagefter og hvad der kræves for at være gode til deres fag.
"Jeg får altid noget med hjem, når jeg er ude og stille spørgsmål om, hvad problemerne er i den virkelige verden. Der er mange positive historer, men der er desværre også mange, der ikke kan finde en praktikplads," siger Helle Thorning-Schmidt.
På knap to uger har skolen haft besøg af toppolitikere. Sidst var det statminister Lars Løkke Rasmussen, der lagde vejen forbi afdelingen i Frederikssund.
“Det er godt, at de også møder den slags mennesker, der går her, og det er altid dejligt med besøg af politikere - uanset partifarve,” siger administrerende direktør for Erhvervsskolen Nordsjælland Finn Arvid Olsson.

null

Publiceret 22 November 2010 20:26