Alle elever i skole igen på Syvstjerneskolen

Der venter nu formentlig op til et års byggearbejde, inden skolen ligner sig selv igen

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

På Syvstjerneskolen fik de ældste elever fra 5.-9. klasse fri tirsdag, men allerede onsdag morgen skal alle møde op igen. Her er skolen klar med en indsats for at skabe ro blandt både elever, forældre og personale:
"Vi prøver at få lagt rygter ned. Selvfølgelig bliver nogle chokeret, og nogle bor omkring skolen og har set flammerne. Derfor har vi også fra onsdag givet mulighed at man kan få psykologhjælp," siger Ulla Andersen.
På skolens hjemmeside bliver der løbende lagt informationer ud om det videre forløb, herunder lokalefordeling og lignende praktiske problemer.
Skoleinspektørens vurdering er dog, at der generelt er "ro på".
"Alle har hjulpet med at få stuvet os sammen, der er en godt samarbejdsånd," noterer hun.

Op til et år

Der vil formentlig gå op til et år, før Syvstjerneskolen i Værløse ligner sig selv igen, efter den voldsomme brand mandag aften.
Det vurderer skoleinspektør Ulla Andersen ovenpå branden, hvor en hel fløj nedbrændte:
"Det tager lang tid at få bygget det op igen. Der kan godt gå et lille års tid. Noget skal rives ned, men formentlig vil halvdelen kunne repareres."
Hun vurderer, blandt andet efter snak med Furesø Kommune, at genopførelsen af skolefløjen kan køre som en ren forsikringssag:
"Der er muligvis noget selvrisiko inde over."

Brandårsag?

Hvad årsagen til branden var, er stadig uvist. Skolen har fået besked fra brandvæsenet og politiet om, at der allerede er foretaget en del tekniske undersøgelser, og at disse genoptages igen på fredag.

null

Publiceret 24 November 2010 00:15