Per Frost Henriksen og fru Inga var blandt deltagerne til omegnsreceptionen. Foto Peter Dahlerup

Per Frost Henriksen og fru Inga var blandt deltagerne til omegnsreceptionen. Foto Peter Dahlerup

Dronningen inviterede:

'Det gav et sug i maven'

Per Frost Henriksen var blandt deltagerne til omegnsreceptionen, der tirsdag blev afholdt på Fredensborg Slot

Af
Pernille Kristensen

Sneen dalede tirsdag aften over Fredensborg og lagde en stemningsfuld ramme om den omegnsreception, som dronningen holdt for repræsentanter fra lokalområdet.

På invitationen stod der 'hverdagstøj', men når det nu er dronningen, som inviterer, havde de fleste fundet det pænere af slagsen frem til arrangementet, som er en mere uformel måde for regenten at møde samfundet i umiddelbar nærhed til Fredensborg Slot.

'Dejlig atmosfære'

Adskillige medlemmer af byrådet i Fredenborg Kommune var inviteret med til receptionen, der gentages med nogle års mellemrum. En af dem var Per Frost Henriksen (A), der var til omegnsreception for første gang i sit liv.

"Det var en stor oplevelse," fortæller han oven på aftenen.
"Der var en dejlig tæt atmosfære, hvor snakken gik lystigt ved indtagelsen af den stående, veltillavede buffet. Det var meget højtideligt at blive råbt op for derefter at hilse på Hendes Majestæt, prinsgemalen, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Jeg indrømmer, at det gav et sug i maven, da jeg gik hen over gulvet," siger Per Frost Henriksen, der også bemærkede vejrets indvirken.
"At så sneen stod ned, da vi kom ud senere på aftenen, og de rødklædte gardere stod helt tildækket af den nyfaldne sne, gjorde bestemt også aftenen til en stor oplevelse. På vej hjem tænkte jeg på, at jeg som lille 8-årig dreng stod i krydset Vejenbrødvej/Fredensborg Kongevej med et lille Dannebrog og vinkede til de nygifte kronprinsesse Margrethe og prins Henrik på vej til Fredensborg Slot."

Per Frost Henriksen fik dog ikke lejlighed til en længere samtale med dronningen. Etiketten siger nemlig, at det er dronningen, der kalder samtalepartnere til sig og ikke omvendt.
Derimod fik bl.a. borgmester Thomas Lykke Pedersen (A), kommunaldirektør Kim Herlev Jørgensen og viceborgmester Carsten Wulff (V) en snak med dronning Margrethe til arrangementet på Fredensborg Slot.

Publiceret 24 November 2010 11:30