Hørsholm har cirka 500 tons salt på saltlageret, som Vej- og gartnerformand hos materielgården, Jan Rytter, viser frem. Foto: Rikke Søholm.

Hørsholm har cirka 500 tons salt på saltlageret, som Vej- og gartnerformand hos materielgården, Jan Rytter, viser frem. Foto: Rikke Søholm.

Hørsholm har nok af det hvide guld

I Hørsholm bør borgerne ikke frygte for glatte veje i resten af 2010.
Flere kommuner, blandt andet Fredensborg Kommune, er allerede løbet tør for salt. Lederen af materielgården i Hørsholm, Knud Breum, er fortrøstningsfuld.
Der skulle være nok af det hvide guld til at dække behovet i Hørsholm i resten af 2010.
“Det forventer vi helt bestemt. Men man skal aldrig sige aldrig. Vi prøver at økonomisere med det, men ellers har vi vores gode leverandør fra Fredensborg,” siger Knud Breum.

Kun låne en smule ud

Leverandøren leverede onsdag 38 tons salt til saltlageret, hvor der pt. cirka er 500 tons salt på lager. I alt er der plads til 600 -700 tons salt på saltlageret.
Sidste år lånte materielgården salt ud til Fredensborg Kommune, men det kommer nok til at knibe mere med at hjælpe nabokommunerne i år.
“Hvis vi har nok, kan vi godt give i meget lille udstrækning til nabokommunerne. Men hverken Helsingør, Fredensborg eller Hillerød Kommuner har salt tilbage. Den smule vi har hjælper ikke,” forklarer Knud Breum.
Ingen af nabokommunerne har henvendt sig til materielgården for at låne salt.

Saltlageret i Hørsholm. Foto: Rikke Søholm.

Saltlageret i Hørsholm. Foto: Rikke Søholm.

Økonomisere med saltet

På en dag som i tirsdags uden sne spredes der cirka 15 tons salt, oplyser Knud Breum.
“Men det bliver værre, når der kommer sne torsdag ( i dag red.). Så bruger vi nok 50 tons salt,” siger Knud Breum.
Derfor økonomiseres der med saltet. For at få saltet til at holde, indstilles saltmaskinerne til præcist at sprede den rette mængde.
“Vi fylder på, så der præcist bliver smidt 5 gram ud per kvadratmeter og ikke 10 eller 20 gram. Kun det, der er brug for. Det virker ikke med for meget eller for lidt salt,” forklarer lederen af materielgården.

Publiceret 16 December 2010 11:00