Arkivfoto

Arkivfoto

Huspriserne stiger og liggetiden falder i Nordsjælland

Nordsjælland er med til at trække landsgennemsnittet op med en stigning i huspriserne på hele 7,0 procent i år. Også på handelstiderne har der været fremgang at spore i Nordsjælland i år

Af
Martin Warming

Martin Warming

Priserne på enfamilieshuse er på landsplan steget med 3,4 procent det seneste år - og det er specielt Nordsjælland, der er med til at trække landsgennemsnittet op.

Det viser en ny boligmarkedsstatistik, som Dansk Ejendomsmæglerforening offentliggør i dag sammen med Realkreditrådet, Finansrådet og Realkreditforeningen.

I Nordsjælland er salgspriserne steget med hele 7,0 procent i år - en stigning, der er 3,6 procentpoint højere end landsgennemsnittet.

Den gennemsnitlige salgspris per kvadratmeter i Nordsjælland ligger nu på 18.484 kroner, og det er noget højere end landsgennemsnittet på 11.989 kroner per kvadratmeter.

Bremset lidt op

Prisudviklingen i Nordsjælland er dog bremset lidt op i sidste kvartal af året, hvor priserne kun er steget 0,6 procent, fortæller Mathias Bleibach, der er talsmand for Dansk Ejendomsmæglerforening kreds i Nordsjælland.

"Den stigning i huspriser, som vi har set i løbet af år 2010, er først og fremmest et udtryk for, at bunden var nået i 2009. Vi har i år oplevet positiv fremgang på markedet her i Nordsjælland – dog har salget efter sommerferien været lidt faldende, så trods et udmærket år afventer vi spændt udviklingen på boligmarkedet i 2011," siger Mathias Bleibach.

Mindre afslag og kortere salgstider
Det gennemsnitlige prisnedslag på enfamilieshuse ligger i Nordsjælland på 5,37 procent under udbudsprisen.

"Midt i den hårde finanskrise var der jo tale om rigtigt store nedslag i prisen. Det er stadigvæk købers marked, og der gives fortsat afslag i mange handler, men vi begynder at se nu, at prisnedslagene bliver mindre, og det er selvfølgelig positivt for hussælgerne. Vi oplever også, at liggetiden er faldet over det seneste år – i dag er der stor sandsynlighed for, at vi får solgt en ejendom inden for seks måneder, hvor vi tidligere så, at formidlingsaftaler måtte forlænges flere gange," siger Mathias Bleibach.

Den gennemsnitlige handelstid i Nordsjælland er gennem det sidste kvartal faldet fra 199 dage til 184 dage, hvilket svarer til en reduktion på 7,5 procent.

Til sammenligning er den gennemsnitlige liggetid på landsplan på 190 dage, hvilket er en reduktion på -4,0 procent i forhold til det forrige kvartal.

null

Publiceret 20 December 2010 14:18