Bamse død nytårsnat

Flemming Bamse Jørgensen er død 63 år gammel

Musikeren Flemming Bamse Duun Jørgensen fra Aarhus er død af hjertestop nytårsnat. Ifølge JP Århus sov han stille ind i sin seng nytårsnat.
Bamse var forsanger i musikgruppen Bamses Venner, som han dannede i 1973, og kendt for hits som "Vimmersvej" og "I en lille båd der gynger". I 1980 vandt Bamses Venner Melodi Grand Prix med sangen "Tænker altid på dig."
Bamses sidste plade "Tæt på" udkom i februar 2010. Pladen bestod af sange skrevet specielt til Bamse af sangskrivere som Kim Larsen, Anne Linnet, Lars Lilholt og Poul Krebs og Michael Falch.
"Tæt på" var Bamses mest personlige plade nogensinde, og i forbindelse med udgivelsen åbnede han op for ting fra sin barndom, som han ikke tidligere havde fortalt om offentligt.

Gense indslag: Sprudlende Bamse inden Allstars-finalen
Bamse voksede op i et velhaverhjem i Viby i Århus, men han blev angiveligt født af en prostitueret i Randers, og blot få dage gammel blev han indleveret på et børnehjem i Hadsten.
"Jeg blev sat i verden blot for at blive kasseret få dage efter. Det er en meget voldsom følelse, som har forfulgt mig lige siden, men nu er jeg blevet så gammel, at jeg lige så godt kan lukke op for posen og fortælle, hvor jeg i virkeligheden kommer fra," har Bamse sagt til Ekstra Bladet.
Flemming Bamse Jørgensen blev 63 år. Han boede i Egå nord for Aarhus.
 

Publiceret 01 January 2011 11:53