Arkivfoto

Arkivfoto

Afsporet tog giver problemer helt til onsdag

Passagerne starter det nye år med ændringer og aflysninger i togdriften

Af
Martin Warming

Martin Warming

Der vil være problemer med togdriften helt frem til onsdag. Det oplyser Banedanmark i en pressemeddelelse, efter at et tog uden passagerer søndag kørte af sporet på Østerport station og beskadigede sporskifter, køreledninger og køreledningsmaster. 

DSB og Banedanmark arbejder på at lave de ødelagte sporskifter og køreledninger, men forventer først at kunne køre helt normalt i løbet af onsdagen.

Det betyder blandt andet, at alle regionaletog mellem Østerport og Roskilde/Ringsted vil være aflyst hele mandagen  De internationale tog kører generelt pænt, men enkelte SJ-tog til og fra Göteborg C og Stockholm C er aflyst mellem København H og Østerport.

Følg togdriften her:
Banedanmark
DSB

På Kystbanen og Øresundsbanen kører der Øresundstog hvert 20. minut med stop ved alle stationer. Regionaltog mellem Nivå og Kastrup/Malmö er aflyst, og samtidig er mange tog på Kyst- og Øresundsbanen forsinkede op til 15 minutter. Endelig vil myldretidstogene fra Helsingør kun køre til Hellerup.

Også S-togene er ramt af problemer. Det skyldes dog ikke sporarbejdet, men derimod at man mangler køreklare vogne, oplyser Banedanmark.

S-togene kører derfor efter følgende plan i dag mandag:

Linje A kører hvert 20. minut mellem Hundige og Farum
Linje B kører hvert 20. minut mellem Høje Taastrup og Holte
Linje C kører hvert 20. minut mellem Ballerup og Klampenborg
Linje E kører hvert 10. minut mellem Køge og Hillerød
Linje H kører hvert 20. minut mellem Frederikssund og Østerport
Linje F kører hvert 5. minut
Linje Bx er aflyst

Følg togdriften her:
Banedanmark
DSB

null

Publiceret 03 January 2011 08:25