Modelfoto: Colourbox

Modelfoto: Colourbox

Guide:

Sådan undgår du at blive snydt på udsalg

Man skal se sig godt for og tænke sig godt om, inden man kaster sig over udsalgsvarerne

Af
Martin Warming

Martin Warming

Nu slår de fleste butikker igen dørene op til det store udsalg, men der er god grund til at se sig godt for, før man dykker ned i udsalgskasserne.

Ikke alle priser er nemlig, hvad de giver sig ud for, og ikke alle handler er så gode, som du kunne håbe, lyder advarlsen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Inden du køber varer på udsalg, er det godt at vurdere, hvor godt tilbuddet faktisk er. Undersøg varen grundigt. Og husk så i øvrigt dine generelle rettigheder som forbruger - for eksempel har du normalt ikke fortrydelsesret.

Forkerte før-priser
Nogle butikker skriver forkerte eller alt for høje før-priser på deres udsalgsvarer. Så selv om du tror, du sparer penge, sparer du måske ingenting. I de tilfælde kan du kræve at få et afslag i den pris, du har betalt.

Urigtige og vildledende førpriser er en overtrædelse af markedsføringslovens forbud mod vildledning og kan straffes med bøde. Udtrykket 'udsalg' må i følge markedsføringsloven kun anvendes, hvis det kan dokumenteres, at der er tale om en vare, som umiddelbart forud for udsalget var til salg til en højere pris i forretningen. 

Fem nyttige råd om udsalg:
  
 - Overvej, om det reelt er et godt tilbud. Undgå at fokusere alene på prisnedsættelsen, men vurder, om varen er prisen værd

- Undersøg om varen kan det, du har brug for og forventer, eller om den allerede er forældet ved købet?

- Husk, at du normalt ikke har fortrydelsesret, så du kan ikke aflevere varen igen, hvis du fortryder købet eller varen ikke passer, med mindre det er aftalt ved købet

- Hvis forretningen normalt tilbyder fortrydelsesret eller ombytningsret, gælder det også udsalgsvarer, med mindre forretningen gør specielt opmærksom på, at det ikke gælder udsalgsvarer

- Du har altid to års reklamationsret også på udsalgsvarer. Du kan dog ikke klage over konkrete fejl på varen, som du er blevet gjort opmærksom på ved købet, og som er begrundelsen for prisnedsættelsen.
Klik her og læs flere gode råd, inden du går på udsalgsjagt

Kilde: www.forbrug.dk

null

Publiceret 03 January 2011 09:54