Forsiden på tyske Bild, der viser kronprinsen vise størrelsen på tvillingerne frem med ordene

Forsiden på tyske Bild, der viser kronprinsen vise størrelsen på tvillingerne frem med ordene "Sooo gross".

Royal fødsel går verden rundt

Medier fra hele verden har viderebragt den glade nyhed fra Rigshospitalet

Ikke kun de danske medier interesserer sig for kronprinsparrets nye tvillinger. Omkring 50 fotografer og journalister fra hele verden har fra morgenstunden befundet sig på Rigshospitalet, hvorfra de har rapporteret til en lang række lande om den glædelige begivenhed.
Naturligvis er opmærksomheden særligt stor kronprinsesse Marys fødeland, Australien. Herald Sun kunne således rapportere, at både mor, børn og far havde det fint oven på fødslen, ledsaget af et billede af kronprins Frederik, der viser højden på den ene tvilling.
Også de svenske og norske medier har fulgt fødslen tæt. Svenske Aftonbladet har således ryddet den elektroniske forside med ordene: "Babylykke - en dreng og en pige" med fyldige beskrivelser af fødslens forløb. Svensk Damtidning - det svenske svar på Billed-Bladet - har længe bragt historier om den forestående fødsel og har da også ryddet forsiden på sin netavis ved de glade nyheder fra København. Også i Tyskland følger man med. Her har man ikke selv et kongehus, men der har altid været en interesse i landet for særligt de nordiske kongehuse.
Til gengæld skal man lede længere på de amerikanske og engelske nyhedsmedier efter nyheder om den danske tvillingefødsel. Hverken BBC eller CNN nævner indtil videre fødslen med ét ord.

null

Publiceret 08 January 2011 13:45