Konservative på hele Nordkysten kræver Lene Espersen afsat

De konservative i Helsingør vil ikke længere leve med Lene Espersen som politisk leder. Også Gribskov kræver hendes exit

Af
Jesper Lundh

OPDATERET Den konservative vælgerforening i Helsingør kræver nu Lene Espersens afgang som politisk leder. Det sker i et brev til partiet folketingsgruppe - et brev, som får opbakning på hele den sjællandske nordkyst.
»Der er ikke længere en professionel ledelse af partiet, og derfor er det nødvendigt, at Lene Espersen bliver fjernet fra toppen og en anden træder i stedet«, siger en kilde med kendskab til brevets indhold til Politiken. Ifølge vælgerforeningen er problemet,at Lene Espersen har for mange bolde i luften, og at hun nu kun skal være udenrigsminister.

Også de konservative i Gribskov kritiserer nu ledelsen højlydt.
"Jeg er i hovedtræk enig, men jeg har endnu ikke set brevet," siger den konservative formand i Gribskov Lars Starck ifølge Ritzau.
Fremtiden kan derfor blive et opdelt lederskab. Den politiske leder vælges af den konservative folketingsgruppe, mens partiformanden vælges af landsrådet. De konservative har tidligere haft opdelt ledelsen. Senest i 1998-99, hvor Pia Christmas-Møller var politisk leder, og Poul Andreassen var formand. Lene Espersen har været både formand og politisk leder siden 2008.

Ifølge Berlingske.dk har Lars Barfoed, der stiller op i Nordsjællands Storkreds, internt erklæret sig parat til at overtage posten som politisk leder. Samtidig har flere nordsjællandske lokalformænd krævet Lene Espersens afgang.
"Det går jo ikke skidegodt, lad os sige det sådan. De seneste tiltag har ikke været imponerende. Der skal nogle andre boller på suppen," siger lokalformand Poul Dobel fra Halsnæs til Berlingske.dk.
Lene Espersen er under hårdt pres efter historisk dårlige meningsmålinger og intern kritik i forbindelse med statsminister Lars Løkke Rasmussens forslag om at afskaffe efterlønnen.

null

Publiceret 12 January 2011 17:26