Vinteren er hård ved køreeleverne. Foto: Colourbox

Vinteren er hård ved køreeleverne. Foto: Colourbox

Kørelærer:

Aldrig haft så mange aflysninger

Køreprøverne bliver aflyst hele tiden i disse snetider. Det går ud over elever og kørelærere

Af
Af Theis Otzen

De store mængder sne i den seneste måned driller Lyngbys køreskoler. De utallige dage med sne og glatte veje har nemlig ført til et rekordstort antal aflysninger af de praktiske køreprøver i december og januar.
"Vi har aldrig oplevet noget lignende. I december og januar har de kun haft syv dage, hvor de ikke har aflyst køreprøver. I forvejen har de kæmpet med pukler, men nu er der en måneds ventetid," siger Peter Roland, indehaver af Holte Køreskole, der har afdeling på Lyngby Hovedgade.
De mange aflysninger går ud over eleverne, og en af Peter Rolands elever fik i begyndelsen af sidste uge sin prøve aflyst for femte gang.
"Eleverne er selvfølgelig frustrerede over det. Især dem som har tilrettelagt deres køreskoleforløb, så de nærmest kunne stå med kørekortet i hånden på deres 18-års fødselsdag. Men de tager det nu meget pænt, at de må vente," siger Peter Roland.
Holte Køreskole bruger både motorsagkyndige fra politistationerne i København, Helsingør, Frederikssund og Hillerød.

Fleksibelt politi

Sidstnævnte topper aflysningslisten, og det er der ifølge Peter Roland en god forklaring på.
"Hillerød Kommune har bevidst valgt ikke at salte, og det giver flere aflysninger. Jeg synes egentlig, at det er et problem, når det er en prøveby, at de så ikke forsøger at salte bedre," siger Peter Roland, der tilføjer, at det giver usikkerhed for eleverne, når deres prøveby bliver ændret.
"De ligger jo og træner i de byer, hvor de tror, at de skal til prøve," siger Peter Roland. Kørelærerne kan også mærke det på pengepungen, for når sneen har lagt sig på vejene, er der også mindre at lave for dem.
"Vi tjener ikke nogle penge for tiden. For eleverne aflyser også deres køretimer. Jeg synes jo ellers godt, at vi kan køre, og eleverne lærer noget af at køre i det her vejr," siger Peter Roland. Sammen med sine kolleger kan han se frem til, at tøvejret nu har indfundet sig.
"Nu har børnene fået kælket nok. Heldigvis har politiet aflyst en del bus- og lastbilprøver i uge 3, så der kan vi forhåbentlig få afviklet en masse af de forsømte prøver," siger kørelæreren.

null

Publiceret 12 January 2011 11:00