Richard Sandbæk er færdig med Det Konservative Folkeparti. Han kritiserer blandt andet partiets debatklima.

Richard Sandbæk er færdig med Det Konservative Folkeparti. Han kritiserer blandt andet partiets debatklima.

Ex-byrådsmedlem er færdig med De Konservative

Lyngby-Taarbæks konservative må endnu en gang sige farvel til et markant medlem. Intolerant udlæningepolitik og dårligt debatklima, får nu det tidligere kommunalbestyrelsesmedlem Richard Sandbæk til at takke af

Af
Af Theis Otzen

Den aktuelle konservative krise forplanter sig nu også til Lyngby-Taarbæk. For mens partiet på Christiansborg kæmper med rekordlave meningsmålinger, rygter om formandskup og sågar en prekær sag om svigermorsvindel, så er der heller ikke stille i den lokale vælgerforening i den tidligere konservative højborg Lyngby-Taarbæk.
Her mister den konservative vælgerforening nemlig endnu et markant medlem. Efter Jørn Moos i efteråret sagde stop, er turen nu kommet til det tidligere kommunalbestyrelsesmedlem Richard Sandbæk. Den 52-årige IBM-vicedirektør har ganske enkelt fået nok af partiet.
Det er en kombination af partiets udlændingepolitik og debatklimaet i den lokale vælgerforening, som nu får Sandbæk til at kvitte De Konservative.
"Jeg vil ikke identificeres med et parti, der er så intolerante på udlændingeområdet. Jeg er selv gift med en thailandsk kvinde, og jeg har derfor på egen krop følt, hvordan VKO's udlændingepakker rammer. Og det er meget nedværdigende for de personer, der bliver ramt," siger Richard Sandbæk, som sad i kommunalbestyrelsen i to perioder fra 1997 til 2005.

Usynlig Dyremose

Det er imidlertid også profilen i den lokale vælgerforening, som har gjort Richard Sandbæk træt af partiet.
Han har især savnet synlighed fra det lokale folketingsmedlem Charlotte Dyremose.
"Jeg synes, at Charlotte Dyremose har været meget lidt synlig. Hun burde hjælpe partiet mere, end hun har gjort. Jeg har flere gange forsøgt at skrive til hende, men har ikke fået svar," siger Richard Sandbæk, som er fuldt bevidst om, at Dyremose har været på barsel, men alligevel mener han godt, at hun kunne svare på hans kritik.
Mens Dyremose ifølge Sandbæk ikke selv har villet forholde sig til kritikken, så er det heller ikke lykkedes ham at få resten af vælgerforeningen i tale. Det har han ellers forsøgt via debatindlæg i det lokale medlemsblad, men disse er blevet afvist af bestyrelsen.
"Jeg har forsøgt at rejse debat i vores medlemsblad, og jeg kan ikke forstå, at de ikke har ønsket at tage debat," siger Richard Sandbæk, der meldte sig ud kort efter juletid.
Han vil trods udmeldelsen stadig følge med i det lokalpolitiske billede, hvor han blandt andet er formand for Taarbæk Grundejer- og Borgerforening og bestyrelsesmedlem i Taarbæk Havn.

null

Publiceret 13 January 2011 14:00