Arkivfoto.

Arkivfoto.

Her er husene der sælger bedst

Af
Af Boliga.dk og Jesper Lundh

Har du en villa på mellem 80-120 kvadratmeter? Så har du gode muligheder for at få den solgt.
Sidder du med et hus på over 200 kvadratmeter? Så er chancen for at komme af med boligen betydeligt mindre.
Det viser boligsitet Boligas undersøgelse af boligkøbernes foretrukne husstørrelser i Nordsjælland. Undersøgelsen dækker de tre første kvartaler af 2010 og viser, at mens hussælgere med små boliger i langt højere grad finder en køber, må ejerne af de større boliger oftere pille villaen af markedet uden at have fået den solgt.
Klik her og se hvilke huse, der sælger bedst i din kommune
Furesø i top
Især ét område gør sig særligt positivt bemærket i undersøgelsen. Furesø Kommune topper to af størrelseskategorierne, nemlig 120-150 kvadratmeter og +200 kvadratmeter, hvor henholdsvis 64 og 51,9 procent af husene er blevet solgt.
Villaer og rækkehuse i den mindste kategori, 20-80 kvm., har haft bedst vilkår i Gribskov Kommune, hvor køberne har slået til i 65,2 procent af tilfældene, mens man i Allerød har fået afsat flest boliger mellem 80-120 kvadratmeter, i alt 67,4 procent.
Egedal Kommune fører an i statstikken over flest solgte huse mellem 150-200 kvadratmeter med salg i 60,5 procent af tilfældene.
Sløvt salg af dyre huse
Deler man op efter prisintervaller, har der både i Nordsjælland og på landsplan været bedst salg i husene i den billige ende.
Klik her og se hvilke huse, der sælger bedst i din kommune
F.eks. er det kun i Lyngby-Taarbæk Kommune, at man har fået solgt over 50 procent af de boliger, der har været udbudt til en pris over fire mio. kr, hvorimod sælgerne af huse under fire millioner kroner langt oftere har fundet en køber.
Tallene for Nordsjælland er dog bedre end landsgennemsnittet, hvor blot 36,6 procent af de udbudte huse over fire mio. kr. er blevet solgt.
Procentsaterne er et udtryk for, hvor mange villaer og rækkehuse der blev solgt i hver kommune i forhold til antallet af udbudte boliger. Kun salg i de tre første kvartaler af 2010 er medtaget og kommuner med færre end 20 boliger i udbud er udeladt.

null

Publiceret 13 January 2011 10:42