Arkivfoto: John Jessen Hansen

Arkivfoto: John Jessen Hansen

Hillerød dobbelttjekker enlige forsørgere

Enlige i Hillerød Kommune skal nu årligt udfylde erklæring, hvor de skriver under på, at de bor alene, for at få udbetalt ekstra børnetilskud

Der bliver fusket for meget i Hillerød Kommune med de sociale ydelser, når det gælder ekstra børnetilskud. Det vil kommunen nu sætte en stopper for, ved at alle enlige forsørgere skal krydse af på en erklæring, om de er enlige eller ej. De enlige forsørgere, som modtager ekstra børnetilskud, skal i fremtiden en gang om året krydse af på erklæringen, om de stadig er enlige, eller om de er flyttet sammen med en samlever. For så er de nemlig ikke længere berettigede til det ekstra børnetilskud. ”Det er ikke for at mistænkeliggøre alle, for langt de fleste snyder ikke. Men vi ved, at der er en del sager, hvor der bliver udbetalt uberettiget ekstra børnetilskud, og derfor kigger vi nu lidt ekstra på de erklæringer, vi får ind,” siger chef for Borgerservicecentret, Britt Blichfeld Davidsen.

Skal betale tilbage

En gennemgang af, hvor der er blevet udbetalt uretmæssige sociale ydelser, viser nemlig, at det i overvejende grad er på området med de ekstra børnetilskud. Hvis kommunens kontrolgruppe opdager, at man ikke længere er eneforsørger, skal man betale børnetilskuddet tilbage. ”Jeg tror ikke, at det altid handler om snyd. Det kan også være en forglemmelse, at man ikke får meldt tilbage, at der er flyttet en samlever ind, og pludselig er det næsten lidt flovt at sige det. Men man er altså ikke berettiget til det ekstra tilskud, hvis man ikke reelt er eneforsørger,” siger Britt Blichfeld Davidsen, som også fortæller, at ekstra grove sager vil blive politianmeldt. Enlige forsørgere skal have returneret skemaet til kommunen senest den 24. januar. Det kan både gøres digitalt eller med post.

null

Publiceret 13 January 2011 10:00